Zoektips

Zoektips

Hier vindt u enkele nuttige tips om uw zoekopdracht te verbeteren

Zoeken op lengte

Zoekt u naar alle korte artikelen over een bepaald onderwerp, of wilt u alleen de langere, uitvoerige artikelen vinden? Probeer bijvoorbeeld alleen op langere artikelen te zoeken: lead(Berlusconi or Prodi) and length>3000. U kunt ook naar documenten van een bepaalde lengte (=2000) of met een kortere lengte.

Binnen resultaten zoeken / Verfijnde zoekopdracht

Als u een zoekopdracht hebt uitgevoerd, krijgt u tot 3000 resultaten. In deze resultaten kunt u nogmaals zoeken met behulp van het kader ‘Search Within Results' (nexis.com / lexis.com) of ‘Narrow Search' (LexisNexis) dat boven de resultaten staat.

Exclusies in complexe zoekstrings

Als uw zoekstring bestaat uit meerdere termen die u wilt in- en uitsluiten, gebruikt u de zoekmethoden AND, OR en AND NOT. De zoekstring moet zo zijn opgesteld dat alle INclusies in het eerste gedeelte van de zoekstring zijn en de EXclusies in het laatste gedeelte, na AND NOT. Bijvoorbeeld:
Bnp or banque national de paris and paribas AND NOT shares or broker! or stock.

De tab 'Sources'

Met de tab ‘Sources' kunt u snel en eenvoudig de juiste bronnen vinden die voor u beschikbaar zijn binnen de LexisNexis dienst. Zoeken naar bronnen wordt vereenvoudigd door op categorie, geografie of taal te zoeken. Als u een bron opzoekt, kunt u ook relevante informatie over de door u gevonden bron vinden door op de ‘i' te klikken

Hoofdletters

LexisNexis maakt geen onderscheid tussen hoofd- en kleine letters. Als u een onderscheid wilt maken, kunt u een van de volgende opdrachten gebruiken:

  • Caps: om ten minste één hoofdletter te vinden

Voorbeeld: caps(Gap)

  • Allcaps: de gevonden zoektermen die alleen hoofdletters bevatten.

Voorbeeld: allcaps(ING)

'not w/n'

Met de opdracht ‘not w/n' kunt u termen uitsluiten die binnen een bepaald aantal woorden van de zoekterm voorkomen. Het aantal woorden moet op de plaats van de 'n' worden geplaatst. Bijvoorbeeld: ABN AMRO not w/5 sponsor!

Service ADVISOR

Om eenvoudig juridische informatie op Lexis.com te vinden, kunt u ‘Lexis Search Advisor' gebruiken. Met deze tool kunt u:

  • de juiste bron vinden om te zoeken;
  • naar nieuwe zaken met betrekking tot uw onderwerp zoeken;
alle artikelen vinden die betrekking hebben op uw onderwerp
Producten & Diensten
Support & Training
Bronnen
Actueel