3 tips om altijd de juiste content te vinden

28 November 2019 11:05

Woord content

Heeft u wel eens starend naar uw beeldscherm achter uw bureau gezeten en uzelf precies dezelfde vraag gesteld? Het maakt niet uit of u een onderzoeker, een financieel analist, verzekeringsagent, ontwikkelingsexpert, wetenschapper of juridisch medewerker bent. Onderzoek vormt de basis van ons werk. We moeten weten wat er gebeurt; niet alleen hier en nu, maar overal in de hele wereld en in de afgelopen tien jaar of meer. Met al deze gegevens kunnen we onze organisaties en hun stakeholders voorzien van de meest relevante en betrouwbare informatie, zodat zij beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. En zonder hoogwaardige nieuwsbronnen heeft ons onderzoek geen enkele impact en geen enkel effect. Een onderzoek van IBM geeft zelfs aan dat slechte content het Amerikaanse bedrijfsleven ieder jaar ongeveer 3,1 biljoen USD kost.

Het merendeel van deze kosten is het gevolg van tijdverspilling; van onvolledige of onnauwkeurige informatie die gecontroleerd of geredigeerd moet worden. En als u de verkeerde informatie of onbetrouwbare bronnen gebruikt, kan de mogelijke reputatieschade onbetaalbaar zijn. Hieronder volgen drie tips die ervoor zorgen dat uw content betrouwbaar, praktisch en holistisch is:

Terug naar de bron

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel contentbronnen. Maar hoe kunt u zeker weten dat ze betrouwbaar zijn en u voorzien van nauwkeurige en actuele informatie? Door te werken met bekende lokale, nationale en internationale nieuwsbronnen zoals The New York Times, The Japan Times en The Daily Mail, deskundigen en toonaangevende vaktijdschriften, weet u dat u kunt vertrouwen op uw feiten.

En u hoeft zelf niet de oorspronkelijke bronnen te achterhalen. Om uzelf tijd en moeite te besparen, kunt u kiezen voor een partner die de meest gerenommeerde bronnen van nieuws en bedrijfsinformatie voor u verzamelt, zowel openbaar als besloten – zodat u elke dag, of zelfs ieder uur, toegang heeft tot de meest actuele gegevens.

Laat de content het werk doen

Zodra u toegang heeft tot de juiste bronnen, is het belangrijk dat u het maximale uit uw content haalt.  Oplossingen zoals Nexis verrijken uw content met tags, indexering en nog veel meer. Door content te verrijken, kunt u ruis en false hits elimineren, zodat u niet alleen de juiste bronnen gebruikt, maar daar ook de allerbeste informatie uit haalt.

Soms begint u niet met een specifieke zoekterm of een gedetailleerde zoekopdracht, maar weet u wel welk onderwerp of welke sector u wilt onderzoeken. In dat geval kunnen geavanceerde zoekfuncties resultaten opleveren, ook als de exacte zoektermen niet gevonden kunnen worden – waardoor u uiteindelijk meer te weten komt over de onderwerpen die u interesseren. Een goed voorbeeld hiervan is LexisNexis SmartIndexing®  – een oplossing die u niet alleen toegang geeft tot de juiste content, maar deze content het werk laat doen, zodat u de gewenste resultaten kunt boeken.

Wereldwijd denken

Tegenwoordig ligt de hele wereld binnen handbereik. Zorg er daarom voor dat u toegang heeft tot internationale content en dat deze content snel en eenvoudig vertaald kan worden. Het is niet voldoende om uitsluitend te vertrouwen op lokale of zelfs nationale content. Door oplossingen met een realtime-vertaalfunctie te gebruiken, kunt u alle content die u tegenkomt direct omzetten naar uw gewenste taal. Dit betekent dat u belangrijke stappen combineert, waardoor u zowel tijd als middelen bespaart.

Volgens Caryn McEwen, Head of Global Content Operations bij LexisNexis, kunnen deze tips een enorm verschil maken. 'Door gebruik te maken van een uitgebreide portfolio met nieuws- en branchegegevens kunnen opdrachtgevers inzichten verzamelen uit verschillende sectoren en regio's, en met de mate van detaillering die ze zelf wensen – en dat met behulp van betrouwbare bronnen en professionele providers, vanuit één gecentraliseerde locatie.'

3 manieren om deze informatie nu te verwerken:

  • Als u uw eigen onderzoek doet, kijk dan eens naar oplossingen zoals Nexis, die speciaal zijn ontwikkeld om u te voorzien van betrouwbare content, waar en wanneer u deze ook nodig heeft.
  • Wilt u meer weten over hoe content uw onderzoek kan verbeteren? Lees een aantal recente gebruikssituaties om te ontdekken hoe bepaalde sectoren onderzoek voor zich laten werken.
  • Last van obstakels in uw onderzoek? Neem vandaag nog contact op met een expert en stel een plan op om deze obstakels te elimineren en echte resultaten te boeken
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs