API voor negatief nieuws controle

19 August 2022 10:41

4 manieren waarop de Nexis® Entity Search-API helpt bij het stroomlijnen van due diligence-controles

Volgens een wereldwijde enquête van PWC weegt risico management zwaar op de hoofden van CEO's. Hoewel PWC verwacht dat "digitalisering, een belangrijke reddingslijn voor veel bedrijven tijdens de pandemie, waarschijnlijk de motor zal zijn voor een terugkeer naar groei", benadrukken de onderzoeksresultaten ook dat CEO's een "enigszins" of "aanzienlijk verhoogd" risico verwachten m.b.t een steeds groter wordende reeks van zorgen.

Met reputatie, financiële stabiliteit en groeistrategieën op het spel, is het van cruciaal belang om een efficiënt proces te hebben voor due diligence en doorlopende monitoring van derde partijen. Voor veel organisaties, met name die in de financiële dienstverlening, zal met name het controleren op negatieve nieuwsvermeldingen van extra belang worden. Dat is waar de nieuwe Nexis® Entity Search API om de hoek komt kijken. Deze API geeft je toegang tot 60.000 wereldwijde print-, broadcast- en webnieuwsbronnen en maakt ook gebruik van fuzzy name matching, waardoor je zeker bent dat je niets meer mist.

In dit blog bespreken we vier voordelen van het gebruik van de Entity Search API.

1. Verbeter de relevantie van controles op negatief nieuws

Met nieuws dat de klok rond wordt gegenereerd, is de hoeveelheid beschikbare gegevens op zijn zachtst gezegd intimiderend. De Nexis Entity Search API maakt gebruik van efficiënte zoekparameters waarmee je jouw zoekopdracht eenvoudig kunt verfijnen tot wat het belangrijkst is voor jouw organisatie. Gebruik de standaard termen voor ongunstig nieuws of pas zoekwoorden aan op jouw unieke interesses.

2. Versnel controle op negatief nieuws

Nadat je de zoekopdracht hebt verfijnd om aan de behoeften van jouw organisatie te voldoen, kunnen jouw ontwikkelaars de API instellen om ad-hoc gegevens of grote hoeveelheden gegevens in te laden. Hierdoor wordt de tijd die nodig is om negatief nieuwscontroles uit te voeren enorm ingekort.

In plaats van handmatig de naam van een persoon of entiteit in te voeren om een zoekopdracht uit te voeren, kun je regelmatige data-oproepen instellen voor personen of entiteiten.

De resultaten worden in een HTML-indeling op het scherm weergegeven, zodat je ze gemakkelijk kunt bekijken. Of kies ervoor om resultaten te exporteren in PDF- of DOCX-indeling.

3. Voer aanvullende due diligence-controles op basis van nog meer data

De Nexis Entity Search API ondersteunt meer dan alleen negatief nieuwscontroles. Naast waardevolle bedrijfsbronnen zoals Dun & Bradstreet® Ultimate Beneficial Ownership data en ESG Ratings, kun je de Nexis Entity Search API gebruiken om te zoeken in andere relevante datasets, waaronder PEP- en Sanctielijsten, biografische referenties en juridische bronnen.

4. Meer tijd voor andere werkzaamheden

Naast het bieden van een auditspoor van de uitgevoerde due diligence, kunnen de PDF- of DOCX-bestanden ook worden gedeeld met besluitvormers of worden toegevoegd aan een supply risk management- of CRM-systeem. Een multinationale financiële dienstverlener heeft al geconstateerd dat het gebruik van de Nexis Entity Search API in combinatie met een risicoanalyse-oplossing van derden de tijd die wordt besteed aan handmatige due diligence heeft teruggebracht van 20 minuten per persoon of entiteit tot 1-2 minuten.

Wie weet kan de Nexis Entity Search API ook jouw organisatie veel tijd besparen waardoor er meer ruimte is voor andere werkzaamheden die nu blijven liggen. Ontdek wat de Nexis Entity Search API voor jou kan betekenen: maak  een afspraak via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs