BBC World Service Content in Nexis

27 April 2021 10:51

Internationale verhalen, regionale perspectieven: gebruik de nieuwe BBC World Service Content in Nexis® voor je onderzoek

Recentelijk is een nieuwe bron toegevoegd aan onze database: BBC World Service. De content van deze internationaal bekende multimedia omroep is een waardevolle toevoeging aan onze bestaande collectie van nieuws, bedrijfsinformatie en juridische bronnen in Nexis® en Nexis® Uni.

Onderbouwd door de internationale verzameling van nieuws door de BCC bij één van de grootste live newsrooms in Londen, trekt BBC World Service een wekelijks publiek van 351 miljoen mensen wereldwijd. Ze leveren nieuws content via de radio, TV en diverse digitale platforms – in het Engels en in 41 andere talen.

Naast content van BBC News Arabic— BBC’s eerste niet-Engelstalige dienst, begonnen in 1938 – krijg je via LexisNexis toegang tot nieuws en informatie van deze BBC diensten:

 • BBC News Arabic
 • BBC News Afrique (Frans)
 • BBC News Brasil (Portugees)
 • BBC News Chinese
 • BBC News Korean
 • BBC News Mundo (Spaans)
 • BBC News Russian
 • BBC News Turkish

De BBC merkt op dat “… onze prijswinnende diensten een enorme hoeveelheid materiaal produceren – onpartijdig, gebalanceerd en accuraat nieuws, informatie en analyses op het gebied van politiek, cultuur, technologie en sport waarbij we de ontwikkelingen altijd vanuit een lokale insteek in een internationale context zetten.”

Drie voordelen voor onderzoekers

BBC World Service heeft een reputatie m.b.t. de diepte van de berichtgeving waarbij inspirerende content wordt gedeeld met een internationale blik. Dit kan veel onderzoekers voordelen geven. Zoals:

 1. Een multiculturele blik. Bij het ontwikkelen van een nieuw product of het uitbreiden naar een nieuwe markt kan een multicultureel perspectief nuttig zijn.  Commisceo Global schrijft, “Cultuur is er in veel soorten en maten. Het kan politiek betreffen of een geschiedenis, geloof of lifestyle.” Het goed doen is belangrijk. We kennen allemaal de horror verhalen over de lancering van een nieuw product die helemaal de mis in gaat omdat er geen rekening is gehouden met de cultuur van het land. Zelfs grote namen in de technologie en retail zijn hier tegenaan gelopen. Het gebruik van de content van BBC World Service in combinatie met andere regionale nieuwsbronnen kan organisaties helpen bij het maken van een goed plan met een positieve uitkomst.
 2. Achtergrond onderzoek doen voor artikelen en verhalen. Internationale nieuwsbronnen zoals BBC World Service kunnen context bieden die gebaseerd is op de meningen, reacties of houdingen van mensen t.o.v. een evenement of trending topic. Media redacties kunnen deze informatie gebruiken voor de voorbereiding op een interview en journalisten duiken zo dieper in de achtergrond waarmee hun artikel extra waarde krijgt en goed onderbouwd is.
 3. Identificeer mogelijke risico’s. Door gebruik te maken van deze bekende nieuwsbron ben je altijd op tijd op de hoogte van eventuele evenementen die (een negatief) effect kunnen hebben op jouw organisatie. Zelfs wanneer dat in andere landen plaatsvindt. Of het nu een tyfoon is op de Filipijnen of een staking in Frankrijk, BBC World Services bericht erover en zo blijf jij ook geïnformeerd.
 4. Neem beslissingen met vertrouwen. Of je nu een ervaren informatie professional bent of een student die net is gestart, nep nieuws en misinformatie zullen op je pad komen. Daarom is het extra belangrijk dat alles wat je gebruikt als bron goed is gecheckt. Nog beter: gebruik meerdere bronnen! Met de toevoeging van BBC World Service hebben gebruikers van onze oplossingen toegang tot weer een waardevolle en betrouwbare bron die ze kan voorzien van informatie voor onderzoek of helpt bij het nemen van de juiste beslissing.

Check deze waardevolle nieuwe bron nu in Nexis of Nexis Uni. Nog geen abonnee? Vraag dan een demo of proefabonnement  aan via het formulier.

Heeft u een abonnement maar zie u de content van BBC World Service niet? Dan heeft u waarschijnlijk een abonnement met alleen Nederlandse bronnen. Neem contact op met uw accountmanager om de internationale bronnen aan te zetten.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs