ESG en Adverse Media Screening

26 September 2022 08:19

De voordelen van adverse media screening

Regelgevende instanties over de hele wereld verplichten financiële instellingen om programma's voor het monitoren van negatieve media te implementeren om financiële criminaliteit tegen te gaan. De gecombineerde kracht van betrouwbare data en intelligente automatisering kan hierbij helpen. In plaats van te vertrouwen op inefficiënte, handmatige processen stroomlijnt en verstevigt slimmere monitoring van negatieve (adverse) media deze aanpak. Ook kan het helpen bij het bepalen van hoe een organisatie scoort op het gebied van ESG.

De tekortkomingen van handmatige monitoring

In dit digitale tijdperk is het identificeren van wettelijke, reputatie-, financiële of strategische risicoblootstelling aanzienlijk uitdagender dan in het verleden. Regelgevende instanties erkennen de potentiële waarde van analyse van negatief nieuws om signalen van financiële criminaliteit en corruptie te identificeren. Als gevolg hiervan moeten organisaties rekening houden met en voldoen aan verschillende wet- en regelgeving. Maar hoe doe je dat in de praktijk?
Het uitfilteren van de ruis uit een gestage stroom nieuws kost tijd, vooral wanneer het wordt gedaan via handmatige processen, die lijden aan vier fundamentele tekortkomingen:

  1. Verschillende teams: aparte groepen werken in afgelegen delen van de organisatie en er is soms weinig overleg.
  2. Onsamenhangende processen: wanneer ze in silo's worden geplaatst, wordt het werk vaak voltooid zonder samenhang.
  3. Niet-verbonden tools: wanneer ze in de loop van de tijd worden toegevoegd en geëvolueerd, integreren ze mogelijk niet goed
  4. Diverse data: op verschillende plekken in de organisatie wordt data gebruikt en ook nog in verschillende formats.

Wanneer de reikwijdte van het monitoren van negatieve media zich uitbreidt naar andere gebieden van ESG, wordt de uitdaging nog groter. De verschillende teams moeten nog meer processen definiëren en uitvoeren, terwijl het onwaarschijnlijk is dat ze eerst samenwerken aan processen, tools en gegevens.

Versnel en versterk het risk management proces met een geautomatiseerde aanpak

Gegevens van Nexis Solutions gecombineerd met de AI-geleide Digital Workers van WorkFusion kunnen organisaties helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. NexisSolutions stuurt het proces aan met geaggregeerde, genormaliseerde en verrijkte gegevens met LexisNexis® SmartIndexing Technology™. WorkFusion’s Digital Werknemers zetten deze gegevens in actie en automatiseren met de gegevens en bestaande tools voor consistente, zeer capabele verwerking die bestaande teams verbetert.

Verbeterde gegevens geleverd via de Nexis® Entity Search API

De Nexis® Entity Search API biedt een nieuwe manier om de monitoring van ongunstig nieuws af te stemmen op de specifieke risico-overwegingen van uw organisatie. Krijg toegang tot 60.000 wereldwijde nieuwsbronnen in print, uitzending en internet met dezelfde krachtige pre- en post-search-filters als Nexis Diligence™, het due diligence-onderzoeksplatform van LexisNexis. De dataset omvat 75 talen en 100+ landen en groeit met gemiddeld 4,5 miljoen artikelen per dag met een archief van meer dan 40 jaar.

We vertellen je er graag over, vul het formulier in.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs