ESG-ratings voor academische onderzoekers

16 November 2022 12:45

De impact van ESG-scores voor academische onderzoekers

Environmental, Social en Governance (ESG) scores worden al jaren gebruikt door academische onderzoekers om de sociale en ecologische impact van bedrijven te begrijpen. De laatste jaren zijn deze ratings echter nog belangrijker geworden. De ESG-rating van een bedrijf wordt nu bijvoorbeeld vaak door beleggers gebruikt om het risico en het potentiële rendement te beoordelen.

Goede ESG-scores kunnen investeerders, klanten en talent aantrekken, terwijl slechte ratings kunnen leiden tot hogere kapitaalkosten, omzetverlies en problemen bij het aantrekken en behouden van werknemers. Volgens MSCI "hadden bedrijven met lagere ESG-scores hogere kapitaalkosten, hogere volatiliteit als gevolg van controverses en andere incidenten zoals lekkages, arbeidsstakingen en fraude, en boekhoudkundige en andere onregelmatigheden in het bestuur."

Een generatieverschuiving naar duurzaamheid

Er zijn veel redenen waarom ESG-scores jaar na jaar een grotere rol spelen bij het bepalen van zakelijk succes, maar een van de meest prominente is de jongere generatie en hun toenemende impact op consumenten- en arbeidsnormen. Millennials en de Gen-Z generatie proberen, meer dan welke vorige generatie dan ook, onethische bedrijven ter verantwoording te roepen en bedrijven aan te moedigen een vooruitstrevende rol te spelen in de manier waarop ze hun werknemers en de wereld behandelen. Volgens Cone Communications zou 83% van de millennials loyaler zijn aan een bedrijf dat hen helpt bij te dragen aan sociale en milieukwesties. En volgens First Insight was 73% van de ondervraagde Gen Z-consumenten bereid meer te betalen voor duurzame producten.

Met name hogescholen en universiteiten hebben een verantwoordelijkheid tegenover hun studenten, personeel en belangrijke stakeholders om ethische beslissingen te nemen. Veel scholen wenden zich nu tot ESG-beoordelingen om hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over waar ze hun geld in willen investeren. ESG-scores kunnen hogescholen en universiteiten helpen om bedrijven met een slechte milieu- of sociale reputatie uit te sluiten. Bovendien kunnen ESG-scores hogescholen en universiteiten helpen bedrijven te identificeren die toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

ESG-beoordelingen in Nexis Uni

Naarmate de jongere generatie een grotere rol zal gaan spelen in de academische wereld, worden ESG-ratings steeds relevanter voor zowel bedrijven, investeerders als academische instellingen. Om academische studenten en onderzoekers te helpen voorop te blijven lopen, biedt Nexis Uni nu alle gebruikers toegang tot CSRhub ESG-beoordelingen van meer dan 30.000 organisaties en bedrijven. Studenten en docenten met toegang tot Nexis Uni kunnen deze ESG-scores gebruiken voor onderzoek en projecten die bijdragen aan de voortschrijdende normen van duurzaamheid in onze wereldeconomie.

Nexis Uni®
Nexis Uni is een gebruiksvriendelijke academische zoekmachine. Studenten en docenten krijgen toegang tot een digitaal krantenarchief dat tot 40 jaar terug in de tijd gaat. Lees hier meer over hoe je toegang kunt krijgen

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs