ESG score verbeteren

07 July 2021 14:06

Uw ESG score verbeteren met Big Data

Externe en interne belanghebbenden, van klanten en werknemers tot investeerders en regelgevende instanties van de overheid, willen steeds vaker weten hoe een bedrijf zich verhoudt tot een hele reeks milieu-, sociale en governance-kwesties (ook wel ESG genoemd). En dat betekent dat een bedrijf niet alleen meer moet kijken naar omzet, bedrijfsresultaten of het aantal volgers op sociale media.

Waarom ESG scores belangrijk zijn

ESG-scores zijn belangrijk omdat veel financiële ondernemingen deze in overweging nemen bij de beslissing om een lening al dan niet goed te keuren. Beleggers kijken naar deze scores voordat ze besluiten om aandelen te kopen. En potentiële zakenpartners houden rekening met deze scores voordat ze besluiten zakelijke overeenkomsten aan te gaan.

Maar hoe wordt de ESG-score van uw bedrijf precies bepaald? Een extern evaluatiebureau gebruikt een scoremethodologie en berekent uw score op basis van een breed scala aan ESG-factoren, zoals emissies en milieu-initiatieven, mensenrechten, aandeelhouders en bestuursleden, en meer.

Veel bedrijven gebruiken ESG-tools om beter te beoordelen hoe goed ze presteren op een aantal ESG-kwesties, en om een beter inzicht te krijgen in de ESG-prestaties van huidige en toekomstige partners.

Er is altijd een risico op hiaten in de gegevens m.b.t. uw ESG-intelligentie, waardoor deze onvolledig wordt en de nauwkeurigheid van uw inzichten wordt aangetast. Terwijl u op zoek bent naar manieren om uw ESG-score beter te begrijpen en hoe uw zakelijke transacties en beslissingen deze zullen beïnvloeden, moet u ervoor zorgen dat eventuele gaten in de gegevens op tijd worden gedicht.

Vul het ESG informatie gat aan met Big Data

De introductie van een herziene AML-richtlijn is slechts één aspect van een wereldwijde trend om witwasdelicten te bestrijden. Steeds meer landen en organisaties volgen dit voorbeeld en hebben onlangs voorschriften ingevoerd om clandestiene activiteiten te bestrijden.

Big Data kan helpen door uw bestaande ESG-informatie aan te vullen met een uitgebreide dekking van ESG-factoren. Met Nexis® Data as a Service (DaaS) integreert u relevante, actuele én historische data in de eigen systemen van uw organisatie. Dit kan u diepere en nauwkeurigere inzichten opleveren, zodat u beter precies begrijpt hoe bepaalde bewegingen en beslissingen uw ESG-score schaden of verhogen.

Dit zijn voorbeelden van het soort data dat u kunt integreren via LexisNexis:

 • PEP's, sancties en volglijsten
  Nexis DaaS biedt gegevens over 1,5 miljoen politiek prominente personen (PEP's), evenals internationale sancties en meer dan 1.400 observatielijsten en zwarte lijsten afkomstig van handhavingsinstanties in 240 landen en gebieden.
 • Bedrijfsinformatie
  Met Nexis DaaS ontvangt u de informatie van 280 miljoen wereldwijde openbare en particuliere bedrijven - inclusief belangrijke indicatoren voor financiële stabiliteit en bedrijfshiërarchieën, evenals gegevens over juridische entiteiten.
 • Nieuws
  Nexis DaaS biedt een uitgebreide verzameling van mediagegevens, waaronder inhoud uit toonaangevende dagbladen en transcripties van radio- en televisie-uitzendingen. U hebt ook toegang tot meer dan 80.000 nieuwsbronnen uit meer dan 100 landen in 75 talen.
  De mediagegevens van Nexis DaaS gaan verder dan traditionele radio- en televisiebronnen. Het bevat inhoud van sociaal commentaar en digitale publicaties, tijdschriften, vakbladen, nieuwsuitzendingen en persberichten.

Benieuwd naar Nexis DaaS of naar Nexis Diligence, onze webtool voor KYC analyses die u de mogelijkheid geeft om derde partijen te screenen? Vraag een vrijblijvende demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs