LexisNexis lanceert ESG oplossing

16 August 2022 14:30

LexisNexis lanceert oplossing om ESG-risico’s te beperken

Amsterdam, 16 augustus 2022 - Nexis Diligence™ bevat nu ESG-bedrijfsratings en nieuwszoekopdrachten die naadloos passen in een holistisch due diligence-proces

LexisNexis® heeft verschillende verbeteringen geïntroduceerd voor Nexis Diligence™ die compliance- professionals in staat stellen een grondige risicobeoordeling op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (Environmental, Social en Governance, ESG) in hun workflow op te nemen – en dat alles binnen één enkele interface. Deze verbeteringen, waaronder ESG-ratings voor individuele organisaties en op maat nieuwszoekopdrachten, spelen in op de groeiende behoefte van organisaties om ESG-factoren te integreren in bestaande due diligence processen.

“ESG is een groeiende zorg voor alle bedrijven, en deze ESG-gerichte verbeteringen aan Nexis Diligence ondersteunen en stroomlijnen een completer due diligence proces dat risico’s aanzienlijk kan verminderen,” zegt Danielle McCormick, Chief Product Officer van LexisNexis. “De nieuwe functionaliteiten bieden onze gebruikers een krachtig hulpmiddel om de toenemende controle op duurzaamheidsinspanningen te ondersteunen, evenals de toenemende wettelijke eisen aan bedrijven om meer te doen dan traditionele risicomanagement.”

Uitgebreide ESG-ratings

De nieuwe ESG-ratings in Nexis Diligence, mogelijk gemaakt door CSRHub, worden bepaald aan de hand van een analyse van 350 miljoen datapunten, afkomstig uit een brede verzameling van bronnen. Het gaat onder meer om gegevens van 20 van de belangrijkste analysebedrijven voor maatschappelijk verantwoorde investeringen, 800 ngo’s, overheidsinstanties en diverse nieuwsfeeds en sociale media. Elke rating wordt uitgesplitst per categorie en gerelateerde subcategorie, wat een vollediger inzicht biedt in de ESG-prestaties. De ratings zijn zeer uitgebreid en worden maandelijks bijgewerkt. Ze beoordelen de ESG-prestaties van meer dan 30.000 bedrijven in Europa, Azië en Noord-Amerika.

ESG Custom News

De ESG Custom News-functionaliteit van Nexis Diligence is een aanvulling op de ESG-ratings van CSRHub en geeft gebruikers de mogelijkheid om in een oogwenk de impact van de duurzaamheidsinspanningen van een organisatie te onderzoeken. Custom News maakt snel ESG-onderzoek mogelijk in LexisNexis’ wereldwijde collectie van ruim 40.000 vooraanstaande nieuwsbronnen.

Elke zoekopdracht begint met een set van vooraf gedefinieerde ESG-zoektermen die kunnen worden aangepast aan specifieke voorkeuren. Deze zoekopdrachten bieden niet alleen een waardevolle momentopname van de ESG-prestaties, maar ook een verbeterde zichtbaarheid van andere risico’s.

Met de ESG-functionaliteiten van Nexis Diligence kunnen gebruikers met meer vertrouwen beslissingen nemen om hun organisatie te beschermen en ethische winst mogelijk te maken. Meer informatie.

Over CSRHub
Lees meer over CSRHub op csrhub.com

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs