Springer Nature in Nexis Uni

28 February 2023 16:02

Academisch onderzoek doen met deze uitgaven van Springer Nature in Nexis Uni

Elke dag breidt het content-universum van Nexis Uni zich uit met miljoenen documenten, variërend van nieuws, bedrijfsinformatie en juridische gegevens tot een breed scala aan tijdschriften voor academisch onderzoek. En we zijn verheugd om onze nieuwste aanwinst aan te kondigen: meer dan 100 Springer Nature-titels. Of jouw studenten nu bronnen nodig hebben op het gebied van Geneeskunde en Volksgezondheid, Politicologie en Internationale Betrekkingen, Life Sciences of Business Management, deze verzameling academische tijdschriften biedt uitkomst.  In dit blog kijken we in meer detail naar enkele van deze nieuwe titels.

Springer Nature Journals bieden inzichten voor academisch onderzoek

SpringerNature Group is dé grootste academische boeken- en tijdschriftenuitgever van Nederland en een pionier in open access. Hier zijn slechts enkele van de titels uit de collectie van Nature Journals, Springer Journals en Palgrave Macmillan Journals die nu in Nexis Uni staan:

 1. Nature Sustainability voor studenten die ESG-beleid en duurzaamheid onderzoeken
  Veel studenten zullen wetenschappelijke waarde vinden in de onderwerpen die worden behandeld in Nature Sustainability. Deze titel bevat waardevolle informatie over de gevolgen van klimaatverandering, en belemmeringen voor duurzaamheid. Daarnaast bevatten de tijdschriften commentaar, nieuws en andere perspectieven binnen nog veel meer disciplines - van agronomie en antropologie tot economie en beleid. Gezien de toegenomen aandacht voor ecologische, sociale en bestuurlijke factoren, kunnen deze en andere titels van Springer Nature studenten helpen op de hoogte te blijven van wat er wordt gezegd - en gedaan - om duurzaamheid te bevorderen.
 2. Business & Information Systems Engineering zorgt voor meer wetenschappelijke inzichten voor studenten
  Dit is een wetenschappelijk tijdschrift op het gebied van de informatiesystemen. Studenten krijgen zo een realistisch beeld van de problemen en het enorme potentieel van deze kritieke technologieën.
 3. Molecular Psychiatry stelt studenten in staat om preklinisch en klinisch onderzoek te beoordelen
  Dit is een vooraanstaand psychiatrietijdschrift en heeft tot doel een licht te werpen op "biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan psychiatrische stoornissen en hun behandeling". Het is een ideale bron voor studenten om ontdekkingen uit innovatief onderzoek en nieuwe behandelingen op het gebied van geestelijke gezondheid beter te begrijpen.
 4. Journal of International Business Policy: onderzoek over beleidsgerelateerde onderwerpen
  Deze titel is een officiële publicatie van de Academy of International Business (AIB) en biedt onderzoek over beleidsgerelateerde onderwerpen, van innovaties op het gebied van wereldwijde gezondheid tot politieke risico's in ontwikkelingseconomieën. Studenten kunnen een beter begrip krijgen van het beleid van lokale overheden van over de hele wereld en hun invloed op de samenleving en het bedrijfsleven.

Dit is slechts een selectie uit de bronnen die je kunt vinden in Nexis en Nexis Uni. Wil je meer weten? Vraag een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs