Virtuele tools voor academisch onderzoek

01 August 2022 10:39

Hoe virtuele tools academisch onderzoek mogelijk maken

De COVID-19-pandemie zette de wereld op zijn kop, waardoor werken, leren en sociaal zijn bijna van de ene op de andere dag van fysiek naar digitaal ging. Net als anderen die deze transformatie doormaakten, hadden instellingen voor hoger onderwijs moeite om deze plotselinge verschuiving bij te houden. De vraag hoe je tienduizenden studenten van een fysieke campus naar een online leeromgeving kunt verplaatsen met behoud van dezelfde hoge standaard en klassikale ervaring, was voor velen lastig te beantwoorden. Veel instellingen gingen de uitdaging aan en hebben zich in de loop van de afgelopen twee uitdagende jaren aangepast om hun studenten de campuservaring vanuit huis zo goed mogelijk te bieden. Campusbibliothecarissen speelden een sleutelrol in deze verschuiving door virtuele leermiddelen in te zetten.

Virtuele leermiddelen: altijd en overal toegang voor studenten

Dergelijke virtuele tools hebben de afgelopen twee jaar een cruciale rol gespeeld bij het in stand houden van de campuservaring vanuit huis. Met 75% van de instellingen voor hoger onderwijs die hybride of virtuele leeropties blijven aanbieden voor studenten (2022 Higher Education Trend Report), hebben virtuele leerhulpmiddelen hun waarde versterkt voor het ontwikkelen en onderwijzen van de groeiende populatie studenten die genieten van de flexibiliteit van thuisonderwijs .

Nexis Uni en Nexis Data Lab zijn twee van deze digitale tools waar duizenden instellingen over de hele wereld tijdens COVID-19 op vertrouwden en vandaag de dag nog steeds op vertrouwen om het leren van studenten op en buiten de campus te ondersteunen.

Dus waarom hebben instellingen voor hoger onderwijs ook na de pandemie nog virtuele leermiddelen en -opties nodig? Simpel: met de sociale veranderingen die plaatsvonden tijdens de lockdown-periode, realiseerden meer mensen zich dat ze dezelfde dingen konden doen vanuit huis, zonder te hoeven reizen naar een andere locatie.

Hoe LexisNexis hiaten helpt te overbruggen

Hoewel het gemak van leren op afstand aantrekkelijk is, hebben virtuele studenten te maken met verschillende frustraties:

  • ze hebben weinig connectie met het leven op de campus
  • ze hebben vaak geen toegang tot dezelfde bronnen als studenten op de campus
  • er is een beperkte samenwerking mogelijk met andere studenten

Instellingen voor hoger onderwijs die studenten op afstand de beste virtuele tools bieden, hebben een grotere kans om studenten te laten slagen, waar ze ook leren. De beste virtuele leermiddelen democratiseren de academische onderzoekservaring, waardoor studenten toegang hebben tot dezelfde bronnen, of ze nu op afstand werken of in de bibliotheek zelf. Ze bieden ook handige samenwerkingsmogelijkheden voor studenten op afstand en op de campus, waardoor ze een voorproefje krijgen van toekomstige hybride carrières.

LexisNexis zet zich in om studenten te ondersteunen met gemakkelijke toegang tot een breed scala aan onderzoeksinhoud van overal ter wereld. Nexis Uni® en Nexis® Data Lab zijn twee virtuele leermiddelen die student-onderzoekers helpen slagen, of ze nu in de bibliotheek op de campus zitten of in hun eigen kamer.

  • Nexis Uni helpt bibliothecarissen door een zoekplatform aan te bieden dat door studenten op en buiten de campus kan worden gebruikt. Nexis Uni is speciaal gebouwd voor universiteitsstudenten en helpt instellingen voor hoger onderwijs hun contentaanbod voor studenten uit te breiden met meer dan 15.000 nieuws-, zakelijke en juridische bronnen.
  • Nexis Data Lab, een cloudgebaseerde oplossing die het zoeken naar bronnen combineert met een flexibele codeeromgeving, biedt de ideale setting voor zowel beginners als experts op het gebied van datawetenschap. Met een enorme hoeveelheid beschikbare gegevens, ingebouwde R- en Python-bibliotheken en een Jupyter Notebook-omgeving, kunnen studenten hypothesen sneller testen en visualiseren.

Interesse in een demo of proefabonnement? Neem contact op via het formulier

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs