Bedrijfsinformatie van OpenCorporates

28 November 2019 11:05


OpenCorporates

Raleigh, NC – 14 februari 2019 – LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevend leverancier van informatie en analyses, en OpenCorporates, de grootste openbare bedrijvendatabase ter wereld, kondigen vandaag een samenwerking aan waarbij de bedrijfsinformatie van OpenCorporates wordt geïntegreerd in het Nexis® Data as a Service-portfolio.

Big-data-technologieën zijn alleen effectief als de gegevens die ze gebruiken dat ook zijn. Organisaties die gebruikmaken van relevante, hoogwaardige gegevens kunnen betere vragen stellen, waardevolle inzichten achterhalen en hun besluitvorming verbeteren.

Gestandaardiseerde en traceerbare bedrijfsinformatie

OpenCorporates is een toonaangevende bron van internationale bedrijfsinformatie en bevat de gegevens van meer dan 165 miljoen bedrijven in meer dan 130 rechtsgebieden.

De bedrijfsinformatie van OpenCorporates is gestandaardiseerd, voor een consistent overzicht van alle registers, en traceerbaar, zodat alles direct te herleiden is tot de oorspronkelijke bron, d.w.z. het handelsregister zelf. Chris Taggart, CEO en mede-oprichter van OpenCorporates, legt uit: bedrijven zijn het fundament van de wereldwijde economie; ze kunnen contracten afsluiten, bezitten vermogen en zijn aansprakelijk, en dus zijn deze gegevens essentieel om zaken te kunnen doen.' Volgens Taggart gebruiken 'bijna alle onderdelen van het bedrijfsleven, inclusief toezichthouders en leveranciers, bedrijfsgegevens.'

Essentiële gegevens voor risicomanagement-professionals

Informatie over bedrijven is een essentieel onderdeel van uw Know Your Customer- (KYC), anti-witwas- (AML) en anti-omkopings- en anti-corruptieprogramma's (ABC). Zonder toegang tot officiële bedrijfsgegevens (inclusief registers) is 'due diligence' niet alleen duurder en complexer, de kans bestaat ook dat het niet voldoet aan de AML-eisen.

'Bedrijfsgegevens bevatten de belangrijkste feiten over een onderneming – bestaat ze wel, wat is de rechtsvorm en status toen ze werd opgericht, wie is de directeur en van welke andere bedrijven is hij of zij eerder directeur geweest,' vertelt Taggart. Dit is absoluut noodzakelijk, en daarom wordt onze informatie ook zo vaak gebruikt door advocaten en banken, als onderdeel van hun KYC- en AML-processen,' zegt hij.

Bedrijven helpen om gegevens te verrijken en KI te verbeteren

Op basis van bedrijfsgegevens kunnen bedrijven meer waarde – en bedrijfsinzichten – halen uit big-data-initiatieven. Taggart legt uit: 'Als een systeem verkeerde, slechte, onduidelijke of onvolledige gegevens bevat, is de kans heel klein dat KI, deep learning of machine learning er iets zinvols uit kunnen halen, zoals algoritmes of belangrijke inzichten.'

In combinatie met andere datasets, zoals PEP's en sanctielijsten, kunnen bedrijfsgegevens het compliancerisicomanagement versterken en relaties herkennen binnen de beschikbare gegevens.

Ook kunnen bedrijfsgegevens de waarde van de gegevens die het bedrijf al bezit verhogen door extra context te geven. Taggart merkt op: 'Bedrijfsgegevens kunnen bestaande gegevens verrijken. Omdat dit afkomstig is van de officiële bron, heeft het een juridische basis en een autoriteit die andere gegevens vaak niet hebben.'

Meer zicht op financiële misdrijven

Bedrijfsinformatie kan ook helpen bij onderzoek naar financiële misdrijven. Omdat OpenCorporates internationaal is, kunnen o.a. journalisten, wetshandhavers en advocaten patronen, relaties en afwijkingen herkennen die kunnen wijzen op belastingontwijking, immigratiefraude en andere illegale of immorele activiteiten.

Samenwerken aan transparantie

Todd Larsen, President van Nexis® Solutions, een onderdeel van LexisNexis Legal & Professional, zegt: 'We zijn heel blij met de samenwerking met OpenCorporates. Met hun betrouwbare, traceerbare en officiële bedrijfsgegevens kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Door hen toegang te geven tot bedrijfsgegevens, kunnen ze nog sneller en efficiënter nieuwe inzichten genereren.'

Hij voegt toe, 'Als bedrijfsinformatie op een eenvoudige manier en algemeen toegankelijk is, verhoogt dat de transparantie en compliance, wat aansluit bij de ethische doelstellingen van LexisNexis en de RELX Group.'

OpenCorporates is een maatschappelijke organisatie die bedrijfsgegevens toegankelijk maakt en de openheid van gegevens stimuleert – onder toezicht van het OpenCorporates Trust. Chris Taggart, CEO van OpenCorporates, zegt: 'We zijn echt heel blij met deze relatie, niet alleen omdat we er zo voor kunnen zorgen dat meer bedrijven gebruikmaken van OpenCorporates, maar ook vanwege onze waarden op het gebied van maatschappelijk nut, vertrouwen en transparantie, die goed aansluiten bij die van LexisNexis.'

Bekijk hier meer informatie over Nexis® Data as a Service

Over LexisNexis Legal & Professional

LexisNexis Legal & Professional is een toonaangevend, internationaal leverancier van juridische, wettelijke en bedrijfsgegevens en -analyses die klanten helpen om hun productiviteit, besluitvorming en resultaten te verbeteren, en compliance wereldwijd te stimuleren. Als digitale pionier was de onderneming de eerste die juridische en zakelijke informatie online aanbood met haar Lexis®- en Nexis®-diensten. LexisNexis Legal & Professional heeft wereldwijd ruim 10.000 medewerkers die klanten in meer dan 130 landen bedienen. Het is onderdeel van RELX Group, een wereldwijd toonaangevende leverancier van informatie en analytics voor professionele en zakelijke klanten in verschillende markten.

LexisNexis® Solutions is een bedrijfsonderdeel van LexisNexis Legal & Professional. LexisNexis Solutions biedt ondernemingen en organisaties over de hele wereld het laatste nieuws, bedrijfsinformatie en gegevens uit openbare registers via haar aanbod van oplossingen, waaronder het bekroonde Nexis®. Deze unieke combinatie van toonaangevende content en innovatieve technologie helpt zakelijke professionals om meer weloverwogen beslissingen te nemen door ze snel en eenvoudig toegang te bieden tot het laatste nieuws, feiten en inzichten met betrekking tot hun merk, klanten, prospects, concurrenten, leveranciers en branchetrends.

Over OpenCorporates

OpenCorporates werkt aan een internationaal overzicht van bedrijfsgegevens. De organisatie verzamelt alle openbaar toegankelijke informatie over bedrijven en gebruikt die om een bedrijfsdatabase samen te stellen die voldoet aan de eisen van de moderne, datagestuurde wereld – gestandaardiseerd, betrouwbaar, traceerbaar en openbaar. Het is nu al de grootste openbare bedrijvendatabase ter wereld met meer dan 165 miljoen bedrijven in 130 regio's – voor KYC-oplossingen, anti-corruptieonderzoek en bedrijfsinformatie.

De organisatie heeft een maatschappelijke structuur en wordt gecontroleerd door een aantal gerenommeerde 'trustees' die de onafhankelijkheid en de missie om bedrijfsgegevens toegankelijker te maken moeten waarborgen. Door deze governance, gegevens en expertise is OpenCorporates uitgegroeid tot een toonaangevend leverancier van bedrijfsgegevens voor de zakenwereld en de maatschappij in het algemeen.

# # #

Mediacontact

Naam: Sam Hemmant
Bedrijf: Nexis Solutions, een onderdeel van LexisNexis Legal & Professional
Telephone: +31 (0) 6 13284785    
E-mailadres: sam.hemmant@lexisnexis.co.uk

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs