Corona media live tracker

26 March 2020 07:47

Het coronavirus (COVID-19) is tot een wereldwijd media fenomeen uitgegroeid. Niet alleen is het een vast onderdeel geworden van de verslaggeving door grote nieuwszenders en kranten, maar ook in segmenten als sport, entertainment en, natuurlijk, gezondheid gaat het nergens anders meer over.

Het gebeurt niet vaak dat onverwachte evenementen zo snel zo groot worden en volledig het media landschap domineren. LexisNexis helpt door de data uit onze media monitoring & analytics tool Nexis Newsdesk™ te gebruiken om licht te werpen op hoe COVID-19 in het nieuws is. Bekijk hier onze interactieve livetracker, die constant wordt bijgewerkt met actuele data.

Hierbij vast enkele highlights.

Kan nieuws voorspellingen doen?

Een vergelijking tussen het nieuws en de media verslaggeving over COVID-19 laat zien dat er een directe omgekeerde correlatie is met data over de aandelenmarkt.

Omhoog als een raket

Het coronavirus genereerde 916 nieuwsberichten in de week van 30 december 2019. Dat is de week waarin de regering in Wuhan, China bevestigde dat ze tientallen zieken in behandeling hadden. In de week van 16 maart 2020 verschenen er meer dan 10 miljoen berichten. Dat is een stijging van meer dan 10.000 keer.

Een duidelijke zorg

Terwijl bedrijven en personen de impact ervaren van COVID-19, zien we veel nieuwe termen populair worden– die ook veelvuldig in de media genoemd worden. Zoals het sluiten van scholen en thuiswerken.

Gerelateerde onderwerpen

De onderwerpen gerelateerd aan COVID-19 die het meest besproken worden zijn bewijs van de enorme impact die het virus en de maatregelen hebben op ons dagelijks leven.

Wij gaan door met het monitoren en analyseren van de media uitingen over COVID-19 en zullen dit delen op onze tracker pagina. En nog belangrijker: we hopen dat u allen in goede gezondheid blijft en er alles aan doet om uzelf en anderen te beschermen.