De beste tool voor academisch onderzoek

17 January 2022 08:11

Zo haalt het Hoger Onderwijs meer uit data

Big datamining en -analyse kan leiden tot hoofdpijn bij academische onderzoekers. Met zoveel informatie, afkomstig uit een breed scala aan bronnen en in verschillende formaten, is het begrijpelijk dat een onderzoeker soms het gevoel heeft dat hij door de bomen het bos niet meer ziet. Wie wist dat de beschikbaarheid van zoveel data  zo'n probleem kon zijn?

Maar wat als de data niet het probleem is? De echte uitdaging waarmee academische onderzoekers worden geconfronteerd, komt van de tools die ze gebruiken om de data te verzamelen, te analyseren en om te zetten naar onderzoek. Maak kennis met Nexis Data Lab: het geeft academische onderzoekers de middelen om het meeste uit hun inspanningen op het gebied van big datamining en -analyse te halen.

Nexis Data Lab biedt een verfijnde aanpak van academisch onderzoek

Nexis Data Lab is een dataminingplatform dat het data-ontdekkingsproces versnelt. Zo kunnen academische onderzoekers, datawetenschappers en anderen snel inzichten identificeren en resultaten produceren. Omdat Nexis Data Lab een cloudgebaseerd platform is, zorgen wij ook voor de hosting en het onderhoud, zodat onderzoekers en academische instellingen zich uitsluitend kunnen concentreren op hoogwaardige datamining en -analyse.

De kenmerken van Nexis Data Lab

Nexis Data Lab geeft universiteiten en andere instellingen een ongeëvenaarde mogelijkheid om data sneller dan ooit te zoeken, onderzoeken en analyseren, allemaal op één enkel platform. En het doet dit door middel van verschillende belangrijke functies en mogelijkheden:

  • Gestructureerde data. Het Nexis Data Lab-platform normaliseert gegevens in een semi-gestructureerd formaat voor onmiddellijk gebruik. Het maakt ook gebruik van SmartIndexing Technology™ om inhoud te classificeren en te labelen.
  • Data-analyses in enkele minuten. Nexis Data Lab geeft studenten, datawetenschappers en anderen de mogelijkheid om duizenden documenten razendsnel te analyseren, allemaal binnen de Jupyter Notebook-omgeving.
  • Personalisatie. Gebruikers hebben de mogelijkheid om gegevens te analyseren via tekstgebaseerde of visuele analysemethoden. Dit geeft universitaire faculteiten meer bandbreedte om werk te onderzoeken en te publiceren, en het geeft studenten meer onderzoeksautonomie.

De gebruikerservaring van Nexis Data Lab

Door verrijkte gegevens die gemakkelijk toegankelijk zijn via API's en aanpasbare gegevensfeeds, levert Nexis Data Lab de ongeëvenaarde hoeveelheid gegevens die onderzoekers nodig hebben voor het testen van hypothesen, trendanalyse, voorspellende analyses en nog veel meer.

Wil je meer weten over Nexis Data Lab voor het Hoger Onderwijs? Lees hier het verhaal van een promovendus van de VU die Nexis Data Lab heeft getest.

Of vraag een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs