De mensen achter Newsdesk

10 February 2022 14:11

Nexis Newsdesk onderscheidt zich van andere media monitoring oplossingen doordat het steeds eenvoudiger lijkt te worden in het gebruik, terwijl het tegelijkertijd steeds rijker wordt aan functionaliteiten.

Gelukkig werken mensen zoals Zak Gollop, Senior Productmanager bij LexisNexis, aan Nexis Newsdesk en streven ze onvermoeibaar achter de schermen om de logica te trotseren, door Newsdesk uitgebreider en toch minder complex te maken.

We spraken Zak onlangs en vroegen hem hoe het is om aan Nexis Newsdesk te werken. Toen we hem vroegen wat hij het leukst vond aan zijn werk, was zijn antwoord: "Ik houd van de enorme verscheidenheid aan mensen, klanten en uitdagingen waarmee ik dagelijks te maken krijg." Hier zijn nog enkele hoogtepunten uit ons interview.

Wat zijn de meer uitdagende aspecten bij het ontwikkelen van een nieuw product of functie voor een bestaande oplossing zoals Nexis Newsdesk?

De grootste uitdaging voor mij is om te weten wanneer ik live moet gaan met een nieuwe functie of product. Wanneer je iets nieuws op de markt brengt, is het verleidelijk om het achter te houden, en eraan te werken zodat het precies goed is tegen de tijd dat klanten het zien. Maar proberen iets te perfectioneren voordat je het gaat delen, betekent dat je jezelf die zo belangrijke feedback van klanten ontneemt. Aan de andere kant wil je graag de eerste zijn die iets nieuws op de markt brengt en is snelheid dus van belang.

Mijn team en ik werken daarom hard aan het vinden van een balans. We richten ons op het uitbrengen van een "Minimum Loveable Product" versus de "Minimum Viable Product"-benadering. We willen zo vroeg mogelijk nieuwe dingen lanceren maar dan wel iets lanceren dat de klant blij maakt.

V: Wat is tot nu toe je favoriete functionaliteit-lancering voor Nexis Newsdesk geweest?
A: Oh, dat is makkelijk. Een paar jaar geleden hebben we een functionaliteit ontwikkeld met de naam "Simple Search". De reis van begin tot eind was geweldig. Het concept is ontstaan uit een workshop over de zoekfunctionaliteit in Nexis Newsdesk. Sommige gebruikers vonden deze te ingewikkeld.

We hebben een prototype gemaakt van een functie voor begeleid zoeken, die uiteindelijk zeer goed testte bij klanten. Hierdoor kregen we het vertrouwen om een prototype te bouwen als een werkende bètaversie van "Simple Search". Van daaruit namen we de bètafunctie mee op een korte tour door heel Nederland, waarbij we deze in drie dagen tijd aan meer dan 35 klanten in drie steden lieten zien! Er waren bij elke stop een reeks kleine workshops, die zowel leuk als verhelderend waren.

Na deze tour hebben we onze belangrijkste observaties en feedback georganiseerd en geprioriteerd. Uiteindelijk hebben we de functionaliteit gelanceerd. Het resultaat: een toename van 50% in het aantal nieuwe gebruikers dat gebruikmaakt van de zoekfunctionaliteit in Newsdesk. Er was ook een significante daling van het aantal opmerkingen van gebruikers die het zoeken in Newsdesk als te ingewikkeld bestempelden. Dat gaf mij en het team een zeer voldaan gevoel!”

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs