Due diligence oplossing kiezen

13 June 2021 13:38

Zo vind je de juiste due diligence oplossing

Veel organisatie gebruiken 2021 om te herstellen van alles wat er in 2020 is gebeurd. Zo  evalueren ze hun benadering van risicobeheer, ook met het oog op een grotere veerkracht in het licht van toegenomen regelgevings-, reputatie-, financiële en strategische risico's.

Beschik jij al over de juiste gegevens en technologieën voor een optimale due diligence en voor de ondersteuning van voortdurende risicobewaking?

Een due diligence oplossing kan hierbij helpen. Met het grote aanbod van oplossingen is het soms lastig om de juiste tool te vinden. Wij helpen met een aantal kritische vragen die je zou kunnen stellen.

Vraag 1. Raak je soms gefrustreerd door al die open zoekopdrachten op het web die leiden tot betaalmuren, irrelevante of verouderde informatie?

Zoek naar een tool die inhoud verzamelt van bronnen die zeer relevant zijn voor due diligence-onderzoek, waaronder premium wereldwijd nieuws dat niet beschikbaar is op het open web, meerdere bronnen met informatie over PEP’s en Sancties en meer. Het gebruik van het open web om een restaurant in de buurt te vinden is logisch, maar als het gaat om due diligence, biedt het open web veel minder waarde en brengt bovendien risico’s met zich mee op het vinden van onjuiste informatie afkomstig uit onbetrouwbare bronnen.

Vraag 2. Besteed je te veel tijd aan het filteren van resultaten om relevante, negatieve nieuwsvermeldingen te vinden die nodig zijn voor due diligence-rapporten?

Zoek naar een tool met krachtige filtering van negatief nieuws en markeer woorden die de hit hebben veroorzaakt, zodat je snel het risicopotentieel kunt inschatten. Regelgevers raden aan om zoekopdrachten naar negatief nieuws op te nemen als onderdeel van een volledig due-diligenceprogramma. Voor de beste resultaten heb je dus een bron nodig die archiefinhoud bevat, iets wat je niet op het open web kunt vinden, zodat je patronen van negatief nieuws kunt identificeren die op een potentieel risico kunnen wijzen.

Vraag 3. Heb je toegang tot gegevens over Ultimate Beneficial Ownership (UBO)?

De onlangs aangenomen Corporate Transparency Act (CTA) vereist dat alle Amerikaanse bedrijven informatie over "beneficial ownership" indienen en het is slechts een van de vele wereldwijde regelgevingen die tot doel hebben het gebruik van economisch eigendom te beheersen om financiële misdrijven en corruptie te verbergen. Zoek naar een tool die gegevens over Ultimate Beneficial Ownership (UBO’s) bevat, aangevuld met informatie over de bedrijfshiërarchie (uiteindelijke moedermaatschappij, dochterondernemingen, joint ventures en lege vennootschappen) om u te helpen bij het correct en tijdig identificeren van UBO’s.

Vraag 4. Kun je automatisch een uitgebreid audittrail van due diligence-onderzoeken vastleggen om zo te voldoen aan de verwachtingen van de regelgevers?

Ga op zoek naar een tool met een ingebouwde due diligence rapportbouwer waarin je rapporten kunt maken. Zo’n diepgaand, gedetailleerd rapport kan helpen bij het vaststellen van de intentie van jouw organisatie om te voldoen aan de (wettelijke) eisen rondom due diligence.

De oplossing? Nexis Diligence

Zoals we in het verleden hebben gezien, kan een onvoorzien probleem - of het nu gaat om een defect onderdeel, een werkonderbreking of de ontdekking van onethisch gedrag ergens in de toeleveringsketen - leiden tot boze klanten die hun frustraties delen op sociale media, wat een negatieve invloed heeft op de reputatie en het bedrijfsresultaat van een bedrijf.

Om risico's te beperken, hebben bedrijven snelle, gemakkelijke toegang tot nieuws nodig. Maar ook tot bedrijfs-, land- en branche-informatie; regelgevende en juridische gegevens; sancties, watchlists, PEP’s en UBO-gegevens. Ook heb je een due diligence-strategie nodig die proactieve risicobeoordelingen, verbeterde due diligence (indien nodig) en voortdurende

Bekijk hoe de verbeterde gegevens en intelligente technologieën in Nexis Diligence™ snelle, efficiënte due diligence mogelijk maken. Vraag vandaag nog een gepersonaliseerde demo aan via het formulier of download de brochure.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs