Earth Day 2021

21 April 2021 12:56

Earth Day 2021: onze planeet creëert veel nieuws

Op 22 april 2021 is de 51e Earth Day. Dit is met recht een echt wereldwijd evenement te noemen. Wie we ook zijn, we hebben één ding gemeen: de aarde is ons thuis. Om dit te vieren hebben met de hulp van Nexis® Newsdesk een aantal serieuze en ook wat 'lichtere' nieuwsberichten uitgezocht die gaan over onze aarde en leefomgeving.

Een manier om groener te worden

Niet alleen individuen maken zich zorgen over de status van onze planeet, ook veel bedrijven doen dat en willen een steentje bijdragen. Grote internationale merken zoals Asics, Apple en Facebook hebben grote plannen aangekondigd om hun CO2-voetafdruk te reduceren en onze planeet gezonder te maken. Soms zijn er ook iets meer ludieke acties: Molson Coors uit Canada heeft gesuggereerd dat mensen het douchen overslaan op Earth Day om zo water te besparen.

De inzet van sterren

Ook beroemdheden zetten zich in om te vechten voor onze planeet. Van de Amerikaanse actrice Rosario Dawson tot de Britse prins William en de Zuid Koreaanse boyband BTS, de sterren gebruiken hun populariteit om aandacht te vragen voor het klimaat. Nog een reden om ze een staande ovatie te geven!

Spreken en zingen namens Moeder Aarde

Ook veel jonge mensen beschouwen zichzelf tegenwoordig een milieu-activist. Eén van de bekendste is natuurlijk Greta Thunberg uit Zweden. Dit interessante artikel geeft een gedetailleerd overzicht van haar reis van lokaal naar internationaal symbool. Een ander voorbeeld is de Ierse Ruby Maher. Haar familie nam het liedje “Lullaby for the World” op.

Virtuele vieringen

De meeste van ons zijn inmiddels wel gewend aan het thuis werken en sociale activiteiten online te vieren. Ook veel Earth Day vieringen zijn dit jaar virtueel, waaronder deze virtuele speurtocht. Via een app kunnen deelnemers punten verzamelen, concurrenten monitoren en prijzen winnen. En dat terwijl ze aandacht vragen voor het milieu.

Ben jij van nature slim?

Denk je: ik weet alles van onze planeet en het milieu? Test dit dan: doe deze quiz. We helpen je vast op weg met het eerste antwoord: elk jaar doen ongeveer 1 miljard mensen mee aan Earth Day activiteiten. Dat is al een erg mooi aantal. Ben jij al één van die 1 miljard mensen of doe je dit jaar voor het eerst mee? Hoe dan ook: Happy Earth Day!

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs