Een intelligent proces voor dataverrijking

04 January 2023 16:00

LexisNexis heeft een unieke database met  gegevens afkomstig uit (inter)nationale bronnen. Van nieuws uit kranten, tot social media berichtgeving en van bedrijfsgegevens tot sancties data.

Deze database is de basis van veel van onze oplossingen, maar onze data kan ook in de vorm van datasets worden geleverd aan klanten.

Het Nexis Data as a Service (DaaS)-team doet meer dan het leveren van datasets aan klanten. Vraag het maar aan Viji Alagarsamy, Director of Product Management van DaaS. In een interview deelde Viji met ons wat volgens haar de onderscheidende factoren en voordelen van Nexis DaaS zijn.

Het dataverrijkingsproces

Premium content sourcen en licentiëren
Het proces voor dataverrijking begint met het identificeren van betrouwbare externe gegevensbronnen. Deze bronnen zijn een mix van premium bronnen en open web content, die allemaal op de een of andere manier relevant zijn voor zakelijk en academisch onderzoek.

Normalisatie
Zodra een externe gegevensbron als betrouwbaar wordt beschouwd, worden de verschillende gegevenstypen omgezet in schone, semi-gestructureerde datasets. Het normaliseren van data uit een databron is een continu proces om zo de kwaliteit te behouden.

Dataverrijking
Zodra de gegevens zijn genormaliseerd, past het Nexis DaaS-team verrijkingen toe via SmartIndexing™-technologie. Met behulp van meer dan 125 beschrijvende tags voor metadata (samen met 300 onderwerptags en meer dan 3.800 branchetags), classificeert deze technologie artikelen op basis van onderwerpen, sectoren, bedrijven, mensen en plaatsen. Hierdoor kunnen gebruikers van onze databases filters toepassen en snel vinden wat ze zoeken.

Datalevering
Tot slot wordt de data geleverd via één van de verschillende intuïtieve, flexibele API's. Gebruikers kunnen kiezen uit:

  • API's voor bulklevering
  • RESTful API's
  • Constant Call API's

Het Nexis DaaS-team werkt nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat de API's correct in de workflow van de klant worden geïntegreerd voor maximaal voordeel.

Onze data wordt o.a. gebruikt voor:

  • Het screenen van grote aantallen personen en bedrijven
  • Het doen van markt- en concurrentie onderzoek
  • Het maken van analyses

Op zoek naar (verrijkte) datasets?

Nexis DaaS kan klanten verrijkte, semi-gestructureerde en genormaliseerde data bieden die klaar is voor integratie in eigen systemen of platforms. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs