Efficiëntie in risicobeheer workflow

12 November 2021 10:56

Efficiëntie creëren in uw risicobeheer workflow

Het risicolandschap is veel complexer dan een paar decennia geleden. Om te beginnen halen mensen hun nieuws uit meer bronnen dan ooit tevoren. De geboorte van de 24-uurs nieuwsuitzending was slechts het begin. Dankzij internet en de opkomst van podcasts, online tabloids en forums zijn de reputatierisico's voor uw organisatie waarschijnlijk nog nooit zo groot geweest. En wanneer negatieve berichtgeving over uw organisatie toeslaat, zijn sociale media er om ervoor te zorgen dat deze vlam vat.

Uw organisatie heeft ook te maken met veranderende regelgevingsrisico's op het gebied van omkoping en corruptie, witwassen van geld en terrorismefinanciering. En naarmate netwerken van derden steeds mondialer worden, des te groter uw risico op blootstelling aan Political Exposed Persons (PEP's).

Om op de hoogte te blijven van zoveel soorten risico's, moeten uw risicobeheermogelijkheden net zo dynamisch zijn als het risicolandschap complex is. En uw workflow voor risicobeheer moet efficiënt zijn.

Dat is waar Nexis® Entity Insight van pas komt. Als een risicobewakingsoplossing die continu, realtime inzicht biedt in potentiële risico's bij uw kritieke zakenpartners, verkopers, klanten en leveranciers, maakt het uw risicobeheer workflow efficiënt genoeg om proactief op eventuele bedreigingen te reageren.

Hoe Nexis Entity Insight uw risicobeheer efficiënter maakt met de PESTLE methode

Nexis Entity Insight is ontworpen als een kosteneffectieve, zelfbedieningsoplossing voor risicobewaking die kan worden aangepast aan de exacte risicobeheerbehoeften van uw organisatie. Het maakt gebruik van een PESTLE-analysekader (People, Economic, Socio-cultural, Technological, Legal, and Environmental) om snel opkomende risico's over een reeks factoren te identificeren, zodat u snel en zelfverzekerd kunt handelen, ondersteund door verrijkte, samengestelde datasets van onze ongeëvenaard bronuniversum.

Het PESTLE-analyseraamwerk is gebaseerd op een risicoscore systeem, dat u kunt aanpassen aan uw exacte behoeften op het gebied van risicobewaking. Of u nu de veranderende compliance-eisen nauwlettend in de gaten wilt houden, wilt afstemmen op de ISO 37001-certificeringsnormen of op de hoogte wilt blijven van mogelijke verstoringen van de toeleveringsketen, u past eenvoudig het scoresysteem aan zodat het overeenkomt met uw hoogste prioriteiten.

Vervolgens controleert Nexis Entity Insight continu op risico's via een uitgebreide verzameling wereldwijde nieuws-, markt- en branchebronnen - waarvan vele niet beschikbaar zijn op het open web - samen met sancties en volglijsten, PEP-lijsten en Experian®-bedrijfsgegevens

Creëer ook nieuwe efficiëntie in uw workflow voor risicobeheer

Wanneer u uw workflow voor risicobeheer versterkt met de continue risicobewaking van Nexis Entity Insight, kunt u proactief handelen om de reputatie- en financiële risico's waarmee uw organisatie wordt geconfronteerd, te minimaliseren of te vermijden.

Lees hier meer over Nexis Entity Insight

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs