Falen data analyse

08 September 2022 08:30

Zo kan het falen van een data-analyse helpen om jouw project te doen slagen

Het is geen geheim dat het vinden van de juiste datasets voor het maken van analyses een enorme hindernis vormt bij de start van nieuwe dataprojecten. Je kunt uit talloze bronnen kiezen, maar zelfs wanneer je denkt de perfecte gegevens te hebben gevonden, levert het project niet de resultaten op die je had verwacht. Dit omslachtige proces van onderzoek doen, het importeren van gegevens en testen van gegevens kost veel tijd. Voornamelijk vanwege de constante noodzaak om te schakelen tussen verschillende digitale omgevingen. Dit laat weinig tijd over voor het genereren van waardevolle nieuwe inzichten, maar het is enorm belangrijk om de juiste gegevens te gebruiken voor het creëren van nauwkeurige resultaten.

Dus, wat kun je doen? Wij noemen het: snel falen!

Snel falen

Bij snel falen is het idee om gegevens te testen, het eerlijk erkennen dat dit niet de resultaten levert waar je naar op zoek bent en vervolgens snel terug te keren naar de ontdekkingsfase.

Het lijkt misschien slim om te proberen de gegevens die je al hebt verzameld geschikt te maken voor je project, in plaats van op zoek te gaan naar nieuw gegevens - soms is dat ook zo - maar onze ervaring is dat dit in de praktijk juist vaker leidt tot vertragingen.

Door snel te falen zal je flexibeler zijn in jouw analyse-aanpak. Als de huidige gegevens niet de resultaten opleveren die je zoekt, keer dan terug naar de basis en zoek een dataset uit die dat wel doet. Probeer het eens, wie weet werkt het ook voor jou!

Nexis Data Lab houdt data-analyse in beweging

Wanneer je lang moet zoeken naar relevante bronnen en vervolgens nog meer tijd moet besteden aan het exporteren en importeren van gegevens in jouw analysetools, dan is snel falen misschien niet de gemakkelijkste optie. Nexis® Data Lab elimineert dit ongemak door één platform te bieden voor al jouw gegevensontdekking en -analyse. Gecombineerd met het ruime aanbod van LexisNexis bronnen, gecombineerd met een Jupyter Notebook-omgeving die Python- en R-bibliotheken ondersteunt, kun je razendsnel heen en weer schakelen tussen het ontdekken, testen en analyseren van gegevens voor jouw onderzoek.

Om het moeizame proces van gegevensontdekking te versnellen, biedt Nexis Data Lab krachtige zoekhulpmiddelen en filters waarmee je in een oogwenk precies kunt bepalen wat je nodig hebt. Dit komt door de LexisNexis SmartIndexing Technology™, die alle inhoud die we verzamelen een tag geeft met duizenden gecontroleerde en geëxtraheerde termen. Hierdoor zijn zeer gerichte en efficiënte zoekopdrachten mogelijk.

Omdat de zoekopdracht zich in dezelfde omgeving bevindt als jouw analyse, kun je honderdduizenden documenten importeren om te analyseren in jouw Jupyter Notebook.
Door dit snelle wisselen van ontdekken naar testen in één platform, gecombineerd met een intuïtieve gegevenszoekmachine en Python- en R-bibliotheken kun je het proces van snel falen zelf toepassen! Meer weten? Neem contact met ons op via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs