Finalisten CODiE Awards

23 May 2021 14:07

Klaar voor de rode loper: lees waarom deze drie Nexis Solutions oplossingen in de finale staan van de 2021 SIIA CODiE Awards

35 jaar geleden begon de Software & Information Industry Association (SIIA) met het uitreiken van de SIIA CODiE Awards aan “de meest opwindende en baanbrekende producten” in de zakelijke en educatieve markt. Bij de bekendmaking van de resultaten van dit jaar zegt SIIA President Jeff Joseph, “De 2021 CODiE Award finalisten bleven innoveren en groeien en bijzondere producten maken in een historisch uitdagend jaar. Deze finalisten eren de belangrijke erfenis van CODiEs in het laten zien van apps met impact en het aanbieden van producten en diensten die een bijdrage leveren aan de zakelijke tech markt.” Nexis Solutions is zeer trots om wederom drie oplossingen in de finale te hebben staan.

Nexis® is 2021 SIIA CODiE finalist voor Beste Zakelijke Informatie of Data Levering oplossing

Wanneer het gaat om het doen van zakelijk onderzoek naar concurrenten, trends en meer, verbindt Nexis® gebruikers met een baanbrekend universum van data die o.a. nieuws, bedrijfsinformatie, juridische en regelgevende gegevens bevat, en dat allemaal op 1 plek. Onderliggende technologieën, zoals de LexisNexis® SmartIndexing Technology, ondersteunt het doen van precieze zoekopdrachten en het ontwikkelen van filters waarmee nog betere resultaten behaald worden. Zoals een CODiE jurylid opmerkte over de prestatie van Nexis “Ik denk dat het een geweldig voorbeeld is van hoeveel waarde je kunt creëren als je van simpele data aggregatie gaat naar data analyse en nuttige informatie. Ik denk dat Nexis een partij is om in de gaten te houden omdat het nieuwe wegen in slaat.”

Andere sterke punten die de juryleden benoemen zijn:

 • Een overzichtelijke en intuïtieve interface.
 • Eenvoudige navigatie naar nieuws resultaten.
 • Details die verder gaan dan alleen een samenvatting en een transparantie laten zien die je niet vaak tegenkomt.
 • Mobiele opties.

Een ander jurylid zegt “Met Nexis ben je maar een paar kliks af van toegang tot alle informatie die voldoet aan je zoekopdracht en waarmee je snel en simpel een onderbouwde beslissing kunt nemen.” Lees hier mee over Nexis.

Nexis Newsdesk: voor de zesde keer SIIA CODiE finalist

Dit is niet de eerste nominatie, of CODiE Award, voor onze media monitoring en – analyse tool Nexis Newsdesk™. In 2020 was Newsdesk de winnaar van de ‘Best Content Search & Discovery Solution’ award, dezelfde categorie waarin we dit jaar zijn genomineerd.
Deze alles-in-een oplossing maakt het eenvoudig om naar nieuws en social media berichtgeving te zoeken en deze te monitoren en te analyseren. Hiermee zijn waardevolle inzichten te behalen m.b.t. merk beleving, reputatie management, strategie en nog veel meer.

Gebruikers kunnen snel zoekresultaten analyseren via standaard opgezette opties zoals:

 • Templates voor het analyseren van concurrenten, markten of social media.
 • Berichtgeving in de loop van de tijd en share of voice.
 • Word clouds m.b.t. genoemde onderwerpen of bedrijven.
 • Sentiment over de berichtgeving: is deze overwegend positief, negatief of neutraal.

Naast het uitlichten van sterke punten zoals de uitgebreid zoeken functionaliteit, zegt één jurylid dat, “De dashboard weergave, filter & alert opties deze oplossing eenvoudig te gebruiken maakt en een zeer efficiënte en effectieve manier biedt om te rapporteren over PR prestaties en kansen.” Een ander lid van de jury zegt simpel “Ik geef het een 9.25 van de 10.”

Meer weten over Newsdesk? Klik hier.

Nexis Uni® genomineerd als Beste Bibliotheek of Onderwijs Database

Net als Newsdesk, is dit niet de eerste keer dat Nexis Uni® genomineerd is. In 2020 won Nexis Uni de CODiE prijs voor ‘Best Library Reference or Educational Database’.  De juryleden hebben Nexis Uni dit jaar  wederom een nominatie gegeven en roemen vooral de volgende voordelen van deze oplossing voor Hogescholen en Universiteiten:

 • Uitgebreide nieuws, juridische en zakelijke content, ideaal voor interdisciplinaire studies.
 • Koppelingen en ingebouwde citaten tools maken Nexis Uni hét product voor onderzoek naar juridische en zakelijke informatie en nieuws.
 • Diverse opties om resultaten te filteren, bijvoorbeeld op basis van taal.

Nexis Uni is special ontworpen om te voldoen aan de eisen van zowel nieuwe als ervaren onderzoekers en biedt een intuïtieve onderzoekservaring. Geen wonder dat een jurylid Nexis Uni omschrijft  als“… een essentieel product dat ondersteuning biedt aan het Hoger Onderwijs op diverse niveaus.” Meer informatie over Nexis Uni vind je hier.

Op dit moment stemmen SIIA leden wie de winnaar wordt van een CODiE award. In juni volgt de uitslag, binnenkort dus meer!

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs