Gerichte marketingcampagnes

15 May 2023 14:00

Waarom gerichte marketingcampagnes essentieel zijn voor jouw succes

Als je succesvol wilt zijn dan is een marketingstrategie essentieel. Er gaat echter veel tijd en moeite zitten in het ontwikkelen van een effectieve mediacampagne. Zelfs met de meest doordachte, innovatieve en creatieve marketingcontent kom je niet ver als de juiste mensen niet bereikt.

Definieer jouw publiek

De eerste stap van elke gerichte marketingcampagne is het creëren van een marketing persona. Dus, wie zijn mensen die je wilt aanspreken met de campagne? Dit betekent dat je vooraf een duidelijk beeld hebt van je ideale klant. Neem daarom e tijd om onderzoek te doen naar demografie, functietitel, doelen en verantwoordelijkheden. Maar ook: waar hebben ze behoefte aan, en hoe helpt wat ik ze te bieden heb?  Als je deze vragen hebt beantwoord en een duidelijk beeld hebt van je ideale klant, kun je beginnen met het definiëren van je doel.

Optimaliseer je webcontent

Als het gaat om het ontwikkelen van een solide marketingstrategie, is het gebruik van jouw website een kosteneffectieve manier om jouw merk te promoten. Of het nu gaat om webpagina's of blogs, het plaatsen van relevante online content zal je helpen zichtbaar te worden voor het publiek dat je wilt aantrekken.

Blogs zijn een krachtig hulpmiddel om potentiële klanten te bereiken. 57% van de marketeers geeft aan meer online verkeer te genereren, met name door te bloggen. Het creëren van relevante online content via blogs is een geweldige manier om het publiek te informeren over hoe jouw producten en diensten hen helpen.

Om ervoor te zorgen dat meer ogen zien wat je hebt te melden is het ook goed om optimalisatie toe te passen. Denk aan een gemakkelijk te navigeren webdesign, snel ladende pagina's en links naar andere pagina's binnen jouw website.

De kracht van persberichten

Hoewel digitale marketingkanalen zoals websites en sociale media vaak het middelpunt zijn van elke mediacampagne, kun je persberichten niet over het hoofd zien als onderdeel van jouw marketingcampagne. Een goed persbericht kan je blootstellen aan een breder publiek door jouw bedrijf of onderneming de aandacht te laten trekken van journalisten en gerespecteerde mediakanalen.

Ook niet onbelangrijk: hoe meer mediakanalen en publicaties je bereikt met jouw persbericht, hoe groter jouw autoriteit in de ogen van potentiële klanten!

Met Nexis Newswire heb je een mooie tool in handen om het meeste te halen uit jouw persberichten.  Met Nexis Newswire verstuur je persberichten naar 11 miljoen websites wereldwijd en ruim 100.000 in Nederland. Je betaalt een vast, laag tarief per bericht, inclusief een ad banner op 5 websites naar keuze.

Meer weten? Vraag een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs