Olympische Spelen Tokio: sporters in beeld

30 July 2021 14:16

Sporters in het nieuws tijdens de Olympische Spelen in Tokio

Voor velen is dit hét sportevenement van het jaar. Of van elke vier jaar als we kijken naar de Zomer Spelen! De Olympische Spelen zijn neergestreken in Tokio en ook LexisNexis is weer (virtueel) van de partij. Met de hulp van Nexis Newsdesk hebben we een grafiek gemaakt waarin je in een oogopslag kunt bekijken welke internationale sporters centraal staan in de huidige berichtgeving in de media.

Wil je meer (live) grafieken zien over de Olympische Spelen? Ga dan naar deze pagina. De grafieken op deze pagina zijn gebaseerd op gegevens uit internationale media en zijn slechts een greep uit het aanbod van grafieken die je kunt maken met Newsdesk om nieuws en media visueel weer te geven. Mocht je grafieken willen zien over jouw eigen organisatie, merk of campagne, vraag dan nu een gratis mediascan aan.

Simone Biles meest besproken sporter

Na afgelopen week is het niet verrassend dat Simone Biles het internationale nieuws domineert. De Amerikaanse turnster kwam in het nieuws toen ze onthulde dat ze nog steeds worstelt om haar zenuwen en haar wedstrijdvaardigheden in bedwang te houden. Als gevolg hiervan twijfelt ze over verdere deelname aan de Olympische Spelen.  

Dat aan Biles de meeste berichten zijn gewijd (van deze selectie van Olympische sporters) is niet vreemd maar de grafiek zegt niets over de aard van de berichtgeving. In Newsdesk kun je daarom de artikelen bekijken en ook checken of ze vooral positief, negatief of neutraal van toon zijn.

Atleten in het nieuws

Teddy Riner is de Olympiër die na Biles de meeste aandacht kreeg. De fransman kon in Tokio pas de tweede judoka worden met 3 olympische titels op rij. Helaas ging zijn droom in rook op: hij won ‘slechts’ brons.

Smaakt deze grafiek naar mee? Check dan de andere grafieken (die continue automatische geüpdate worden) via onze Olympic Tracker.

Jouw organisatie in het nieuws?

Wil het het nieuws over jouw campagne of merk ook visueel maken? Probeer Newsdesk dan eens uit!  Vraag een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs