Winterspelen 2022

09 February 2022 11:57

Winterspelen 2022 in de media

Tijdens de Winterspelen 2022 in Peking monitort LexisNexis de berichtgeving in de media aan de hand  van onze media monitoring & - analyse oplossing Nexis Newsdesk. De Newsdesk database bevat o.a. print en online nieuwsbronnen van diverse (inter)nationale uitgevers.

De grafieken op deze pagina bevatten realtime informatie dus neem regelmatig een kijkje om te zien wat er is verandert!

Sponsoren van de Winterspelen

Veel organisaties steken geld in het sponsoren van de Winterspelen. Dan wil je natuurlijk ook wel genoemd worden in combinatie met dit evenement! Dat is wat je kunt monitoren in onderstaande grafiek. De informatie in deze grafiek is gebaseerd op berichtgeving uit de hele wereld.

Sentiment van de berichtgeving

Het sentiment van de berichtgeving is ook iets dat je kunt meten met Nexis Newsdesk. Alleen maar naar het aantal berichten kijken is soms niet voldoende, het sentiment zegt iets over of die berichtgeving overwegend positief, negatief of neutraal van toon is. In deze grafiek laten we alleen het sentiment zien van de berichtgeving van Nederlandse media.

Populaire sporten in de Nederlandse media

In deze grafiek kijken we naar welke sporten, waar Nederlandse sporters tijdens deze Spelen voor uitkomen, de meeste aandacht uit gaat in de media. Is dat het altijd populaire schaatsen of toch een andere sport?

Populaire atleten tijdens de Winterspelen 2022

We zijn enorm trots op alle Nederlandse atleten die mee doen aan de Winterspelen in Peking!  Een gouden plak is natuurlijk reden om veel berichten te publiceren over die atleet maar  het kan ook een andere reden hebben. Je kunt op veel van de grafieken in Newsdesk klikken om de onderliggende berichten te bekijken.

Onderstaande grafiek is op basis van berichtgeving in internationale media. Klik op het driehoekje om meer namen van sporters te zien.

Grafieken over jouw evenement of organisatie?

Ben je naar aanleiding van deze grafieken nieuwsgierig geworden naar media monitoring van jouw organisatie, campagne of evenement?  Vraag dan een vrijblijvende demo aan van Nexis Newsdesk.

Meer Internationale grafieken over de Winterspelen 2022 vind je hier

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs