Het nieuwe normaal voor supply chain management

04 January 2022 10:19

Hoe beperkt u verstoring van de toeleveringsketen?

Vanuit economisch perspectief kan COVID-19 als een tijdelijke tegenvaller worden beschouwd (hoewel de tijd het zal leren), maar de pandemie heeft zeker aangetoond hoe gemakkelijk de toeleveringsketen (supply chain) kan worden verstoord. Dit keer was het dus COVID-19, morgen kan het politieke onrust in het buitenland zijn. Hoe dan ook: als organisatie moet je alert blijven.

Inzicht in toenemende instabiliteit van de toeleveringsketen 

Het handhaven van de stabiliteit van uw eigen supply chain vereist continue monitoring. Uw supply chain bevindt zich immers niet in een vacuüm. Het staat in wisselwerking met en maakt deel uit van de wereldwijde toeleveringsketen.

Continue monitoring kan veel tijd kosten. Maar niet met Nexis Entity Insight: deze oplossing controleert continu alle soorten risico's voor uw bedrijf, in realtime, via een uitgebreide verzameling wereldwijde nieuws-, markt- en branchebronnen, waarvan er vele niet beschikbaar zijn op het open web. Ook PEP- en Sanctielijsten zijn opgenomen.

Het PESTEL-analysekader helpt risico's bloot te leggen

Nexis Entity Insight gebruikt een PESTEL-analysekader (mensen, economisch, sociaal-cultureel, technologisch, juridisch en milieu) om snel nieuwe risico's te identificeren en u er tijdig op te attenderen. U kunt uw eigen op triggers gebaseerde waarschuwingen instellen om u op de hoogte te stellen van bepaalde bevindingen (bijvoorbeeld een potentiële leverancier die wordt beboet voor praktijken op het gebied van kinderarbeid) of elk ander soort risico dat u relevant vindt.

Met andere woorden, u kunt uw eigen risicodrempels aanpassen op basis van de vele factoren die uw toeleveringsketen uiteindelijk zouden kunnen verstoren.

Meer stabiliteit in de toeleveringsketen

Nexis Entity Insight maakt continue risicobewaking mogelijk, maar maakt het ook gemakkelijk om problemen en potentiële risico's te identificeren met behulp van kleurcodering en gegevensvisualisaties. Bevindingen worden weergegeven in een gemakkelijk te begrijpen analysedashboard dat een duidelijk beeld geeft van opkomende risico's voor de stabiliteit van uw toeleveringsketen. Met Nexis Entity Insight kunt u ook:

  • RSS-feeds integreren in interne systemen zoals CRM's om het risicobewustzijn in de hele onderneming te verbeteren.
  • Snel rode vlaggen identificeren die aangeven dat er een due diligence-onderzoek nodig is voordat er een negatieve impact is op uw toeleveringsketen.
  • Weloverwogen, proactieve beslissingen nemen om uw toeleveringsketen te beschermen en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de ethische normen van regelgevers, investeerders en consumenten

Lees hier meer over Nexis Entity Insight.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs