Verander uw risk management met Intelligent Automation

04 April 2021 15:13

Intelligent automation: een kwart van de taken van uw organisatie binnen twee jaar geautomatiseerd

Een kwart van de taken van een bedrijf kunnen in 2023 geautomatiseerd zijn. Dat zegt onderzoeksbureau Gartner. Intelligent Automation technologieën worden door steeds meer bedrijven in verschillende sectoren ingezet omdat ze grote hoeveelheden data kunnen analyseren en zo risk management processen efficiënter en effectiever maken.

In het afgelopen jaar werd er massaal thuis en digitaal gewerkt. Gartners invloedrijke rapport met voorspellingen voor 2021 beschrijft dat "tijdens de (Covid-19) crisis en het herstel, is er een grote vraag naar een versnelling in digitalisering.” Dit wordt ook ondersteund door een recent onderzoek door India’s International Data Corporation. Zij zagen dat 57% van de organisaties in het land investeren in RPA en intelligent automation om “veerkracht op te bouwen”  na de pandemie.

Wat is intelligent automation?

Misschien denk u bij “Intelligent Automation” aan sci-fi films waarin robots intelligenter worden dan mensen en de wereld overnemen. De realiteit is een stuk anders: de term intelligence automation refereert naar diverse technologieën die met elkaar verbonden zijn en het is iets dat al door veel bedrijven ingezet wordt.

Intelligent Automation combineert twee applicaties:

  • Robotic Process Automation (RPA): het automatiseren van handmatige en repetitieve taken, waarmee organisaties tijd en middelen besparen en medewerkers ‘vrij’ maken voor andere activiteiten.
  • Artificial Intelligence (AI): een technologie die grote hoeveelheden informatie kan analyseren en hier van leert en verbeteringen doorvoert om problemen op te lossen en toekomstig gedrag te voorspellen.

In combinatie is het potentieel van Intelligent Automation duidelijk. Het neemt de verbeterde mogelijkheid van AI om te analyseren en op te lossen en past het toe via RPA zo dat meer en meer zakelijke processen geautomatiseerd kunnen worden.

Waarom voorspellen organisaties zoals Gartner een flinke groei in het gebruik van Intelligent Automation in veel sectoren? Het antwoord ligt in het potentieel van de manier waarop bedrijven het uitvoeren van verschillende activiteiten kunnen veranderen, waaronder:

  • Meer efficiënte en geautomatiseerde Know-Your-Customer (KYC) en andere due diligence processen.
  • Ondersteuning van risk management door adverse media monitoring.
  • Het krijgen van nieuwe inzichten.
  • Het verbeteren van medewerkerstevredenheid en het versterken van de relaties met klanten en derde partijen.

Technologie werkt alleen met goede data

De hier beschreven technologieën bieden tal van mogelijkheden. Maar ze zijn niet zaligmakend. Processen dienen geoptimaliseerd te worden voordat ze geautomatiseerd worden om herhaling van inefficiëntie te voorkomen. De effectiviteit hangt ook af van de data die wordt gebruikt. Intelligent Automation met data die oud, incompleet of irrelevant is, kan nooit leiden tot een goed resultaat.

LexisNexis heeft een enorm archief met informatie, zoals nieuws, bedrijfsinformatie en informatie over PEP’s en UBO’s. Ook werkt LexisNexis samen met partijen zoals WorkFusion op het gebied van adverse media monitoring en reputatie risk management.

Kunnen wij u ergens mee helpen? Wij gaan graag het gesprek aan. Vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs