Inzichten delen met Nexis

06 May 2022 15:34

Er is niet veel voor nodig om interessante content die je hebt gevonden door te sturen naar anderen die mogelijk ook geïnteresseerd zijn - slechts twee muisklikken, een paar tikken op een toetsenbord en voila! Inhoud gedeeld!

Maar hoe nuttig is dat eigenlijk? Zonder context en inhoud belandt jouw bericht al snel op de stapel “hier ga ik naar kijken als ik tijd heb.”. En we weten allemaal dat van uitstel afstel komt. Met Nexis® maken we het niet alleen gemakkelijk om inhoud door te sturen, maar we helpen je ook om inzichten toe te voegen die ertoe doen.

Inzichten delen via nieuwsbrieven

Nexis is de gebruiksvriendelijke online onderzoek oplossing van LexisNexis. Laten we teruggaan naar de basis voor het delen en samenwerken binnen Nexis: de nieuwsbrieven. Deze alles-in-één, doe-het-allemaal-optie is een waardevol hulpmiddel voor het delen van inzichten.

Met onze nieuwsbrieffunctie kun je de resultaten van jouw onderzoek in Nexis, inclusief links naar volledige documenten en belangrijke, gepersonaliseerde context, delen met zoveel ontvangers als je wilt. Je kunt inhoud ordenen in volgorde van belangrijkheid, vergelijkbare resultaten groeperen en samenvattingen of inzichten toevoegen aan de nieuwsbriefsamenvatting.

Het gaat om de inhoud uiteindelijk, maar het uiterlijk telt zeker mee. In Nexis heb je daarom de mogelijkheid om het uiterlijk van jouw nieuwsbrief te personaliseren door jouw bedrijfslogo toe te voegen en de kleur en het lettertype aan te passen waarin jouw resultaten worden weergegeven.

Email alerts instellen

Je kunt Nexis jouw zoekonderwerp laten monitoren en automatisch nieuw verschenen artikelen naar jou laten doorsturen. Dat gaat door het instellen van een email alert.

Begin door een zoekopdracht uit te voeren met behulp van het tabblad Zoeken > Start of Zoeken > Geavanceerd zoeken. Vergeet niet om zoektermen te gebruiken die relevant zijn voor jouw onderzoek, Wees zo specifiek mogelijk en vermijd algemene termen met een brede betekenis.

Gebruik op de resultatenpagina de filters aan de linkerkant om te filteren op bijvoorbeeld de taal van de publicatie, publicatietype, de branche of trefwoorden. Je kunt daarna het alertpictogram (een bel) selecteren om een alert aan te maken.

Vervolgens zijn er verschillende velden die je kunt aanpassen, waaronder hoe jouw alerts zijn georganiseerd, hoe vaak en met wie je de alerts wilt delen, en nog veel meer.

Informatie opslaan in mappen

Mappen zijn een geweldige manier om informatie te ordenen zodat je vervolgens de informatie gemakkelijk kunt delen met anderen. Het is ook praktisch: je kunt jouw werk opslaan voor toekomstig gebruik.

Van onderzoek tot specifieke resultaten, er zijn drie manieren om mappen te gebruiken om jouw werk op te slaan en te delen:

1. Jouw onderzoek: terwijl de zoektermen, documenten en andere activiteiten van jouw onderzoek automatisch maximaal 90 dagen in jouw geschiedenis worden bewaard, kun je jouw zoekparameters opslaan in een map om ze later opnieuw te gebruiken. Voer hiervoor een zoekopdracht uit, ga naar Acties (bovenaan de pagina) en selecteer "Zoekvraag toevoegen aan map" in de vervolgkeuzelijst.
2. Jouw documenten: als er specifieke inhoud is waarnaar je later wilt verwijzen, voeg deze dan toe aan de juiste map. Je kunt een of meerdere documenten uit jouw resultatenlijst selecteren, of je kunt het document direct opslaan terwijl je het in zijn geheel bekijkt.
3. Jouw tekstfragmenten: soms is het stukje informatie dat het meest nuttig is voor uw onderzoek diep verborgen in een lange tekst. In Nexis kun je ook afzonderlijke tekstfragmenten opslaan in plaats van het hele document. Gebruik je muis om de tekst te selecteren, klik en gebruik vervolgens het menu om het geselecteerde fragment aan een map toe te voegen. Je kunt zelfs een korte notitie toevoegen, zoals een belangrijke context of, beter nog, een geweldig inzicht, voordat je het fragment opslaat voor toekomstig gebruik.

Ben je nog geen abonnee en benieuwd naar de mogelijkheden van Nexis? Klik dan hier voor een gratis week toegang.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs