Laat niets of niemand jouw data tegenhouden

22 November 2019 23:08

Heb jij er als datawetenschapper ook moeite mee om de teams binnen je organisatie ervan te overtuigen dat data de besluitvormingsprocessen en werkmethodes kunnen verbeteren? Heb je het idee dat mensen geïntimideerd zijn door statistieken en denken dat die alleen voor jou en de andere datawetenschappers relevant zijn?

Als dat zo is, ben je niet de enige. Ondanks het feit dat data science vaak gezien wordt als een van de belangrijkste beroepen van de toekomst, zijn er nog steeds veel obstakels. Het blijft een uitdaging om mensen in te laten zien hoe belangrijk dit vakgebied voor organisaties kan zijn.

Welke obstakels kom jij tegen? We behandelen er een paar en doen suggesties voor een aantal slimme strategieën waarmee jij en je team echte resultaten kunnen boeken.

De groei van nepnieuws en de impact op data

Nepnieuws is echt. Sterker nog, je komt het overal tegen. Computerwetenschappers hebben onlangs aangetoond dat het mogelijk is om een nepvideo te genereren. En omdat we tegenwoordig niet alleen kritisch moeten zijn over wat we lezen, maar ook over wat we zien en horen, wordt iedereen steeds sceptischer over de geloofwaardigheid van de informatie die we ontvangen. Kijk maar eens naar je eigen bronnen; hoe zorg jij ervoor dat je teams rapporten krijgen die gebaseerd zijn op informatie die ze kunnen vertrouwen?

De opmars van robots

Het lijkt misschien de titel van een sci-fi film, maar er is een levendige discussie gaande over het heden en de toekomst van kunstmatige intelligentie en machinaal leren. Volgens towardsdatasclience.com, twijfelen zelfs datawetenschappers over machinaal leren en de rol die het zou moeten spelen bij het opvangen van tekorten en andere issues in het huidige bedrijfsklimaat. Door deze technologieën helder uit te leggen en anderen te overtuigen van de positieve impact hiervan op het succes van de organisatie, kun je de rol van data science binnen jouw bedrijf versterken.

Complexe rapporten

Onderzoeksrapporten zijn vaak langdradig en staan vol terminologie en vakjargon, waardoor andere teams ze vaak nogal intimiderend vinden. Marketeers, salesteams en andere medewerkers hebben vaak zoiets van 'dat is niets voor mij', waardoor datawetenschappers in feite al buiten spel worden gezet vóórdat de echte discussie begint. Inderdaad: het kan lastig zijn om de integriteit en diepte van je inzichten te behouden, en ze tegelijkertijd te presenteren in een leesbare en begrijpelijke stijl.

Klinkt dit je bekend in de oren? In onze Tip Sheet staan vier eenvoudige strategieën om dit soort obstakels te overwinnen en echte, langdurige resultaten te boeken. Klik rechts om uw tipsheet te downloaden.

Meer weten over onze oplossingen en bronnen? Kijk dan eens naar deze oplossingen, speciaal ontwikkeld voor datawetenschappers:

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs