LexisNexis Academic en OCLC WorldCat Discovery Services

28 November 2019 11:04

OCLC en LexisNexis logo

Online Computer Library Center (OCLC) en LexisNexis hebben LexisNexis Academic-database beschikbaar gemaakt voor gemeenschappelijke abonnees via OCLC WorldCat Discovery Services.

LexisNexis Academic beschikt over een collectie van meer dan 15.000 bronnen op het gebied van nieuws, juridische informatie en bedrijfsinformatie. De nieuwscollectie geeft een breed en diep overzicht van wereldnieuws uit de meest toonaangevende kranten, radio- en tv-programma's en social media-kanalen. Het biedt locale perspectieven en inzichten vanuit de hele wereld met publicaties uit meer dan 150 landen, in meer dan 21 talen. Daarnaast biedt LexisNexis Academic uitgebreide informatie over (inter)nationale jurisprudentie en wetgeving en heeft het een ongeëvenaarde verzameling bedrijfsinformatie over meer dan 80 miljoen internationale bedrijven en meer de 63 miljoen directeuren.

'Voor bibliotheekmedewerkers over de hele wereld is OCLC een vertrouwde partner en we zijn er ontzettend trots op om met hen samen te werken aan de lancering van de integratie van de discovery-service,' aldus Tom Ogburn, Managing Director, LexisNexis Business Insight Solutions. 'Door de combinatie van de superieure zoektechnologie van OCLC en de ongeëvenaarde content van LexisNexis kunnen we bibliotheekmedewerkers en onderzoekers nog beter van dienst zijn.'

'LexisNexis Academic is een van 's werelds meest vooraanstaande onderzoekscollecties,' aldus Chip Nilges, OCLC Vice President Business Development. 'Het is een van de populairste bronnen in bibliotheken. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking met LexisNexis, waardoor wij bibliotheken en hun gebruikers via WorldCat Discovery Services toegang kunnen bieden tot deze waardevolle bron.'

WorldCat Discovery Services is een geïntegreerd pakket applicaties in de cloud waarmee gebruikers toegang hebben tot meer dan 1,8 miljard elektronische, digitale en fysieke bronnen in bibliotheken uit de hele wereld. Het pakket maakt bibliotheekcollecties zichtbaar op plekken waar mensen die informatie zoeken over het algemeen beginnen te zoeken.

Om toegang te krijgen tot deze database via WoldCat Discovery Services moeten gebruikers zich voor beide diensten aanmelden. LexisNexis Academic is vanaf vandaag beschikbaar via WorldCat Discovery.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs