LexisNexis lanceert de Human Trafficking Awareness Index, ter ondersteuning van Wereldwijde Anti-Mensenhandel

28 November 2019 11:04

Gebonden handen

Amsterdam, 17 juli 2012 – LexisNexis een toonaangevende leverancier van op kennis en informatie gebaseerde oplossingen voor professionals, lanceert vandaag de Human Trafficking Awareness Index (HTA Index).

De HTA index gebruikt de waardevolle content van Nexis voor het volgen en analyseren van trends en patronen in nieuwsartikelen gerelateerd aan mensenhandel. Met deze Index wordt een waardevol instrument aangereikt aan campagnevoerders die het bewustzijn van Mensenhandel blijvend willen vergroten. Bekijk de HTA index

Met behulp van een selectie content van meer dan 6.000  invloedrijke nieuwsbronnen uit de hele wereld, toont de HTA Index nieuwe trends en patronen in Human Trafficking Awareness op nationaal en internationaal niveau. Activisten die zich hardmaken voor de bestrijding van mensenhandel kunnen de media informatie en inzichten inzetten om meer aandacht en begrip te creëren voor hun inspanningen.

Judy Vezmar, International Chief Executive bij LexisNexis, zegt: "Human trafficking is een afschuwelijke en onrechtvaardige manier van het exploiteren van kwetsbare mensen. Het is een directe consequentie van het recht dat niet regeert. Wij hopen dat deze Human Trafficking Awareness Index een waardevol instrument is voor campagnevoerders in hun continue strijd tegen Mensenhandel."

De HTA index laat opmerkelijke bevindingen zien. Mensenhandel is over de hele wereld een toenemende criminaliteit en is tegenwoordig minstens zo winstgevend als drugssmokkel en wapenhandel. In Nederland zelf vormen slachtoffers van mensenhandel met Nederlandse nationaliteit een relatief grote groep, ongeveer 33% van het totaal aantal slachtoffers.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken worden jaarlijks 600.000 tot 820.000 vrouwen en kinderen slachtoffer van internationale mensenhandel, 50% hiervan is jonger dan 18 jaar. LexisNexis heeft zich in het verleden eerder ingezet tegen mensenhandel met het steunen van de Somaly Mam Foundation en AEFSIP en met het uitgeven van de Human Trafficking Handbook, een juridisch handboek ter preventie en voorkoming van mensenhandel.

Naast de Index zelf levert LexisNexis duidelijke infographics met daarin een analyse van de Human Trafficking Awareness Index sinds 2010, zowel van Nederland als Wereldwijd. De HTA Index wordt kosteloos gepubliceerd op de website van LexisNexis.

Over LexisNexis

LexisNexis, onderdeel van Reed Elsevier, is een vooraanstaande, internationale leverancier van informatiediensten. LexisNexis biedt content- en technologische oplossingen voor beslissers in verschillende sectoren, zoals de zakelijke markt, advocatuur, overheid, accountancy, hogescholen en universiteiten en risicomanagement en compliance.

Al meer dan 30 jaar is is LexisNexis een pionier in het ontsluiten en interpreteren van informatie. LexisNexis en haar ruim 15.000 medewerkers helpen klanten in meer dan 100 landen verspreid over 6 werelddelen beslissingen te nemen en hun doelstellingen te bereiken.


Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs