LexisNexis winnaar CODiE award 2020

11 June 2020 11:02

Nexis Newsdesk™ en Nexis Uni® uitverkoren bij de SIIA CODiE Awards

LexisNexis® Legal & Professional, leverancier van content en technologische oplossingen, heeft bekend gemaakt dat zowel Nexis Newsdesk™ als Nexis Uni® tot winnaar zijn verkozen bij de 2020 editie van de SIIA CODiE™ Awards. Nexis Newsdesk werd verkozen als ‘Best Content Search & Discovery Solution’ en Nexis Uni als ‘Best Library Reference or Educational Database’.  

De winnaars van de SIIA CODiE Awards worden bepaald door collega’s onderling en de finalisten en winnaars staan voor de beste producten, technologieën en diensten in de software, informatie- en zakelijke industrie.
Dit is het vierde jaar op rij dat Nexis Newsdesk deze prijs heeft gewonnen; het is de eerste CODiE overwinning voor Nexis Uni.

Nexis Newsdesk is een media-monitoring en – analyse oplossing voor PR en communicatie professionals. Met Newsdesk kunnen zij nieuws en social media doorzoeken, monitoren, analyseren en delen – allemaal in hetzelfde product. Hiermee biedt Newsdesk professionals nieuwe inzichten in o.a. branding, reputatiemanagement, positionering en concurrentie waardoor ze snellere en betere beslissingen kunnen nemen.

Nexis Uni biedt intuïtieve, betrouwbare informatie afkomstig uit meer dan 15.000 nieuws-, juridische- en zakelijke bronnen. Als leidende uitgever voor onderzoek professionals helpt Nexis Uni studenten, docenten en bibliothecarissen om snel en efficiënt wetenschappelijk onderzoek te doen. In 2019 zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd in Nexis Uni, waardoor één van de juryleden opmerkte: “Deze database is één van de beste qua zoekmogelijkheden, die ik ooit heb gebruikt. Vorig jaar vond ik dit product al heel goed. Dit jaar vind ik het nog beter geworden.”

‘Deze erkenning door onze collega’s voor Nexis Uni, dat we pas een paar jaar geleden hebben gelanceerd, is een eer. Met Nexis Newsdesk de prijs vier jaar achter elkaar te winnen is geweldig. Het is een fantastische prestatie die ons motiveert om constant nieuwe manieren te ontwikkelen om te blijven voldoen aan de verwachtingen van onze klanten,” zegt Manon van der Velde, Vice President Product. “Wij zijn trots om de meer dan 45 jaar durende traditie van LexisNexis voort te zetten waarbij we mensen helpen om de inzichten te vinden die ze nodig hebben.”

Dit jaar streden er meer dan 150 finalisten uit 40 sectoren om de CODiE awards. Naast de twee overwinningen was ook Nexis® nog genomineerd als finalist in de ‘Best Business Information or Data Delivery Solution’ categorie. Deze oplossing biedt onderzoek professionals een unieke combinatie van nieuws, bedrijfs-, financiële-, juridische-, branche- en markt informatie in één complete database.  Gebruikers zetten Nexis o.a. in om marktonderzoek te doen bijvoorbeeld voor research voor een onderzoek of het schrijven van een artikel.

Over LexisNexis Legal & Professional
LexisNexis® Legal & Professional is een toonaangevende wereldwijde leverancier van juridische, regelgevende en zakelijke informatie die klanten helpt bij het verbeteren van productiviteit en het nemen van de juiste beslissing. Als digitale pionier was LexisNexis de eerste organisatie die juridische en zakelijke informatie online aanbood met zijn Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, met 10.600 werknemers wereldwijd en klanten in meer dan 150 landen, is onderdeel van RELX de internationale leverancier van informatie-gebaseerde analytics en tools waarmee professionals beslissingen kunnen nemen.

Over Nexis® Solutions
De Nexis® Solutions groep van LexisNexis Legal & Professional ondersteunt organisaties in de hele wereld met een prominent nieuwsaanbod en bedrijfsinformatie in de vorm van een portfolio met diverse oplossingen, ondersteunt door de bekroonde Nexis® service. Deze unieke combinatie van kwalitatieve content en innovatieve technologie ondersteunt zakelijke professionals bij het maken van inzichtelijke beslissingen door gemakkelijke, snelle toegang tot het laatste nieuws, feiten en informatie over hun merk, klanten, prospects, leveranciers en relevante trends.

Over de SIIA CODiE™ Awards
De SIIA CODiE Awards is het enige door collega’s onderling bepaalde programma die zich richt op  de beste producten, technologieën en diensten in de software, informatie- en zakelijke industrie. Sinds 1986 zijn duizenden producten, diensten en oplossingen in het zonnetje gezet. Senior executives, analisten, consultants en investeerders beoordelen honderden producten en stemmen dan op de finalisten. De scores van beide rondes bepalen de winnaars. Ga voor meer informatie naar siia.net/CODiE.
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs