Macrotrends

07 May 2021 08:18

De invloed en gevolgen van macrotrends

Macrotrends krijgen steeds meer invloed op ons beeld van informatie en hoe we er interactie mee hebben en gebruik van maken. Als informatiespecialist heb je een ideale positie om trends te herkennen en ze te vertalen naar de praktijk. Zo blijf je voldoen aan de behoeften van bestaande klanten en de volgende generatie onderzoekers.

In de whitepaper ‘Macrotrends en microaanpassingen’ helpen we je te ontdekken hoe je je kennis, vaardigheden en nieuwe technologieën kunt inzetten om jouw waarde als informatiespecialist te bewijzen in een snel veranderende wereld.

Wat is een macrotrend?

Een megatrend kennen we allemaal wel. Dit zijn trends die zich in een langere periode ontwikkelen en die invloed hebben op veel mensen in verschillende plekken in de wereld. Een voorbeeld is klimaatverandering.

Macrotrends daarentegen zijn verbonden aan een bepaalde megatrends en hebben een kortere levensduur, denk aan zo’n 5 tot 10 jaar. Het kan een regionale trend zijn en hoeft dus niet per se impact te hebben in de hele wereld. Bijvoorbeeld hoe we in Nederland omgaan met de strijd tegen het water als gevolg van klimaatverandering.

Vier macrotrends die informatie professionals moeten kennen

Ben jij een informatie professional? Dan is het handig dat je weet welke trends er spelen in jouw vakgebied zodat je hier op tijd kunt anticiperen. Om je hierbij te helpen hebben we in onze whitepaper vier belangrijke macrotrends geselecteerd waarop je kunt inspelen om jouw rol in de organisatie zichtbaarder en waardevoller te maken.

Download de gratis whitepaper

Ga naar www.lexisnexis.nl/research of bel +31 (0) 20 485 3456 voor meer informatie over onze krachtige onderzoeksplatforms en content voor informatie professionals en onderzoekers.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs