Media Monitoring Pharma

23 September 2021 09:09

Download: Talkwalker Pharma branche rapport

Tijdens de pandemie hebben veel farmaceutische spelers moeite gehad om bij te houden hoe en waar hun merken en die van de concurrentie werden genoemd. Dit is vooral belangrijk om te weten als er valse beschuldigingen en complottheorieën in verband met mogelijke vaccins rond gaan.

De ontwikkeling en goedkeuring van een vaccin volgt hetzelfde proces als elk ander medicijn, met R&D, preklinische proeven, klinische proeven, beoordelingen en goedkeuringen, evenals de mening van het publiek. Met een kwestie die zo gevoelig is als COVID-19-vaccinatie, kunnen consumentengesprekken deze bedrijven onschatbare, realtime inzichten bieden over consumenten en hun zorgen, naast reputatierisico's en toezicht op regelgeving.

In dit rapport van onze partner Talkwalker is het Talkwalker-platform gebruikt om miljoenen gesprekken van sociale media, nieuwssites, blogs en forums gedurende meerdere maanden te analyseren met betrekking tot de verschillende COVID-19-vaccins en het algemene idee van vaccinatie als oplossing voor de pandemie.

In het eerste deel bespreken we de evolutie van de publieke opinie in 2020 in relatie tot COVID-19 en de ontwikkeling van een vaccin. In het tweede deel zullen we de vaccinrace zelf aanpakken, met een focus op de perceptie van de verschillende vaccins, evenals de communicatiecampagnes die door de overheid en farmaceutische bedrijven zijn opgezet om adoptie sinds hun goedkeuring te bevorderen.

Download hier het hele rapport (Engels)

Wil jij ook miljoenen gesprekken over jouw merk of organisatie monitoren? Neem contact met ons, wij kunnen je hiermee helpen!

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs