Haal het beste uit sportsponsoring

28 November 2019 11:05

Racewagen

Eerder publiceerden wij een artikel over het mediabereik dat Red Bull realiseert, als hoofdsponsor van Max Verstappen. Maar Red Bull is niet de enige sponsor van Max Verstappen. Hij wordt ook gesponsord door de Jumbo, Exact en Ziggo. Hierdoor rijst de vraag: Hoeveel media-aandacht krijgen zij in vergelijking met Red Bull en profiteren zij ook zo van het succes van Max Verstappen? Deze analyses zijn gemaakt met onze media-monitoring tool Newsdesk.

Op zoek naar meer nieuwsverhalen over de Formule1? Lees hier ons blog uit 2020.Media-aandacht sponsoren in Landelijke dagbladen


Media bereik sponsoren formule 1


Media-aandacht sponsoren in Webnieuws en blogs

Mediabereik webnieuws

Zowel in de landelijke bladen als in online nieuws voert Red Bull de boventoon. Exact als sponsor worden ze het minst genoemd van alles sponsoren, maar wanneer we inzoomen op de afzonderlijke sponsoren zien we dat ook zij als Jumbo en Ziggo hun voordeel eruit halen en het succes van Max Verstappen van grote invloed is op de mate waarin zij worden genoemd. Zie hieronder de media-aandacht van elke sponsor.


Media-aandacht Red BullMedia bereik Red Bull


Media-aandacht Jumbo

Media bereik Jumbo


Media-aandacht Ziggo

Media bereik Ziggo


Media-aandacht Exact

media bereik exact

Weten wat het media bereik is van jouw sponsor deal? Neem nu contact op met een van onze specialisten of lees hier meer over onze media monitoringstool Nexis Newsdesk.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs