Monitoren van PEP's

26 August 2020 10:03

Uw gids voor effectieve due diligence en het monitoren van PEP's

Ethische verwachtingen van consumenten, investeerders en derde partijen nemen nog steeds toe. Het checken op het hebben van een relatie met een PEP (Politically Exposed Person) hoort hierbij. Download onze gids waarin we u laten zien hoe u met behulp van Nexis® Solutions technologie en –data, PEP’s kunt screenen, onderzoeken en monitoren.

Waarom focussen op PEP's?

Politically exposed persons, of PEP’s, hebben een groter risico op omkoping of corruptie door hun prominente rol in een land of hun publieke functie. Veel van de grote en bekende corruptie zaken van de laatste jaren draaien om PEP’s.

Een voorbeeld is Operation Car Wash in Brazilië waarbij meer dan 80 politici en leden van de zakelijke elite betrokken bleken te zijn in een zaak rondom het bouwbedrijf Odebrecht. Deze zaak veroorzaakte blijvende juridische, financiële en strategische schade voor Odebrecht. Vorig jaar, vijf jaar nadat het onderzoek begon, vroeg Odebrecht bescherming voor faillissement aan in Brazilië.

Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk het is dat bedrijven die PEP’s als klant  hebben of er als derde partij zaken mee doen, het risico begrijpen voordat ze met een PEP in zee gaan. Hoe maakt u deze mogelijke risico’s inzichtelijk?

  • Voer screening en due diligence uit op PEPs. Dit is van belang wanneer u vermoedt dat derde partijen een verhoogd risico van omkoping en corruptie met zich meebrengen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Nexis Diligence™ waarin ook UBO informatie te vinden is.
  • Een process voor voortdurende monitoring implementeren waarbij PEP’s steeds meer gecheckt worden aangezien hun functie of gedrag kan veranderen. Met Nexis® Entity Insight kunnen organisaties snel grote risico’s in kaart brengen aan de hand van PESTEL risico-scores.
  • Integreer PEP gegevens in eigen oplossingen. Nexis® Data as a Service biedt u de mogelijkheid om relevante datasets te integreren in uw eigen database of system, waaronder 1,4 miljoen PEP’s.

Meer over PEP's: download de gids

Download hier de gids over effectieve due diligence en het monitoren van PEP's. Meer weten over due diligence en screening? Vraag een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs