Nederlandse bronnen

08 February 2021 16:29

De mogelijkheden van een zeer uitgebreide database

Al meer dan 45 jaar verzamelt LexisNexis (nieuws)informatie in een, inmiddels, zeer uitgebreide database. Deze informatie wordt door zakelijke professionals gebruikt voor ontzettend veel doeleinden. Journalisten doen bijvoorbeeld research voor het schrijven van een artikel. Communicatie managers monitoren en managen berichtgeving in de media. En compliance officers screenen hun klanten en leveranciers. Maar eigenlijk zijn de gebruiksmogelijkheden van onze data te veel om op te noemen.

Wat wel voor alle onze oplossingen geldt, is dat de inhoud die wordt geboden relevant en zo compleet mogelijk moet zijn. Want wat heb je aan een screening als je maar 50% van de informatie bekijkt? En hoe kun je een onderzoek betrouwbaar noemen als de informatie die je checkt verouderd is of het is niet duidelijk wat of wie de bron is?

Of het nu om print of online content gaat. Of om nationale of internationale bronnen, LexisNexis werkt altijd met betrouwbare leveranciers. Een voorbeeld is onze unieke samenwerking met twee van de grootste uitgevers in Nederland, DPG en Mediahuis.

Toegang tot de inhoud van Nederlandse kranten

Wij zijn continu bezig met het up-to-date houden van onze collectie. Naast het zeer complete aanbod van internationale bronnen is LexisNexis in Nederland licentiehouder voor de titels van de twee grootste media-uitgevers: DPG en Mediahuis. Het complete aanbod van landelijke en regionale kranten en huis-aan-huis bladen van deze twee partijen is opgenomen in ons archief. Denk dan aan titels als het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, De Telegraaf. Maar ook meer lokale titels als het Brabants Dagblad of het Hengelo's Weekblad zijn opgenomen. Dat geldt ook voor artikelen achter de paywall.

De keuze voor LexisNexis van DPG en Mediahuis

Betrouwbare informatie leveren op een centrale plek en het ontzorgen van gebruikers en uitgevers vinden wij belangrijk. In Nederland zijn wij daarom als preferred partner uitgekozen door DPG en Mediahuis. Hiermee hebben gebruikers van onze oplossingen gegarandeerd toegang tot het meest complete aanbod van Nederlandse bronnen.

"DPG Media publiceert elke dag enorm veel nieuws, ook voor zakelijke afnemers. In LexisNexis hebben wij een sterke partner gevonden voor het aanbieden van onze Nederlandse content. Door de eerlijke afdracht blijven wij in staat om waardevolle journalistiek te maken.”
Bart Verkade, Zakelijk Directeur DPG

Dagelijks zijn bij Het Mediahuis in Nederland zo’n 700 journalisten en honderden freelancers bezig met de productie van unieke en waardevolle informatie. Om regie te houden op het (her)gebruik vinden wij het belangrijk om deze informatie voor de zakelijke markt op één plek aan te bieden. Onze keuze is op LexisNexis gevallen.”
Huub Paulissen, Programmamanager Mediahuis

Benieuwd naar de mogelijkheden en bronnen van de LexisNexis oplossingen? Neem contact op via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs