Nexis® 101: Non-Profits helpen bij het doen van research?

06 April 2020 09:48

Het gebruik van de juiste onderzoekstool is niet alleen handig voor organisaties met een winstoogmerk, maar ook voor organisaties zonder winstoogmerk, non-profit organisaties dus. Veel van deze non-profit organisaties, o.a. in de zorg, educatie en maatschappelijke dienstverlening, maken gebruik van de onderzoekstool Nexis®. Dit is een kort overzicht van de vele voordelen die Nexis® biedt aan dit soort organisaties (let op: het kan zijn dat sommige van de genoemde informatie niet voor alle landen verkrijgbaar is).

Maak gedetailleerde donor dossiers

De meeste non-profit organisatie zijn volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van mensen die donaties doen of bedrijven die sponsoren. Vooral de terugkerende donateurs zijn van belang. Des te meer de organisatie weet over deze key donateurs, des te effectiever kan de communicatie met deze relaties zijn om de band met hen sterker te maken.

Identificeer uw potentiële donateurs

Hoe groot en gul de al bestaande donateurs ook kunnen zijn, het vinden van nieuwe sponsoren is essentieel voor groei. Nexis® kan ook hierbij helpen. Onze data kan helpen bij het identificeren van mensen met gelijke interesses als huidige donateurs. Zij zullen misschien dezelfde motivatie hebben om u te steunen. Ook kan onze data helpen bij het in beeld krijgen van alle zakelijke relaties van de huidige donateurs.

Evalueer en onderzoek uw partners en donateurs

Voor een non-profit organisatie is de reputatie alles. Een samenwerking of een gift van een verkeerd persoon of bedrijf kan schade aanrichten aan de reputatie van de non-profit wat kan leiden tot een daling van de fondsenwerving. Gelukkig kan Nexis® helpen bij het minimaliseren van dit risico. Onze database maakt het gemakkelijk om te zoeken op mensen of bedrijven die slecht in het nieuws zijn geweest, een proces tegen zich hebben lopen of financieel onstabiel zijn. Een non-profit kan nooit te voorzichtig hiermee zijn, en Nexis® helpt hier graag bij.

Monitor jouw donateurs in het nieuws

Wanneer een van jouw donateurs positief in het nieuws komt kunnen er felicitaties uitgedeeld worden. Nexis® maakt het makkelijk om hier email meldingen voor te maken, volledig ingeroosterd naar jouw wensen. Maar ook als donoren slecht in het nieuws komen, kunnen hier meldingen voor ingesteld worden zodat er gelijk gekeken kan worden of het een risico voor de reputatie van jouw organisatie kan vormen.

Meer weten over wat Nexis® voor jou kan betekenen? Neem dan via het formulier contact met ons op.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs