Nieuwe visualisaties in Nexis

04 April 2023 08:00

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de database van Nexis® beschikt over een enorm scala aan inhoud - van juridische gegevens en marktinzichten tot bedrijfsprofielen, nieuwsarchieven (meer dan 36.000 licenties en 45.000 totale bronnen om precies te zijn) en meer. En hoewel onze beste onderzoekstools in de branche worden vertrouwd door talloze professionals over de hele wereld, kan de enorme hoeveelheid beschikbare gegevens soms ontmoedigend zijn.

Om het vinden van nieuwe inzichten in Nexis® nog sneller en efficiënter te maken, hebben we een nieuwe functie geïntroduceerd die elke nieuwszoekopdracht visualiseert en automatisch interactieve analyses creëert die met één klik op de knop kunnen worden uitgebreid en verkend. Met de geheel nieuwe analyseweergave van Nexis® hebben gebruikers nu toegang tot een hele reeks grafieken en grafieken waarmee ze snel bedrijfs-, mensen- en publicatietrends in nieuwsresultaten kunnen herkennen, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en het gemakkelijker dan ooit wordt om belangrijke informatie te identificeren.

Efficiënt onderzoek, in één oogopslag

Elektrische voertuigen (EV's) blijven wereldwijd een hot topic, waarbij ESG-initiatieven en decarbonisatie topprioriteiten worden voor grote organisaties in verschillende sectoren. Een snelle Nexis®-zoekopdracht naar 'elektrische voertuigen' levert meer dan een miljoen resultaten op in kranten en vakbladen van over de hele wereld.

Door naar de analyseweergave te klikken (te vinden in het gedeelte rechtsboven op de pagina met zoekresultaten - klik op het pictogram voor staafdiagrammen), kun je met Nexis nu snel een uitsplitsing van de resultaten bekijken en verkennen, te beginnen met de soorten media over EV's:

Visualisatie Nexis publicatie type

De analyseweergave bevat ook handige wordclouds die visualiseren welke bedrijven en personen het meest voorkomen in de zoekresultaten:

Wordclouds in Nexis

Een paar van de meest genoemde mensen en bedrijven zijn te verwachten: Elon Musk en zijn auto- en schone energiebedrijf Tesla bijvoorbeeld. De Amerikaanse president Joe Biden is ook geen verrassing, met de recente aankondiging door de regering-Biden van de Bipartisan Infrastructure Law, die tot doel heeft miljarden te investeren in infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen en schoon transport.

En omdat Nexis-gegevens wereldwijd zijn, bleek uit onze zoektocht ook dat Xi Jinping, de president van de Volksrepubliek China, een vaak genoemde figuur was.

Duik dieper in de data

De echte kracht van de nieuwe analyseweergave van Nexis is dat elke grafiek interactief is, zodat je erop kunt klikken en een onderwerp zo verder kunt verkennen. Door bijvoorbeeld op de naam van Xi Jinping te klikken in de wordcloud 'Meest genoemde personen’, toont Nexis een lijst met alle resultaten waarin Xi Jinping en onze oorspronkelijke zoekterm 'elektrische voertuigen' worden genoemd.

Dit zijn enkele voorbeelden van wat zo’n diepere duik in de data kan opleveren:

  • Een rapport van de Economist Intelligence Unit onthulde dat prins Mohammed bin Salman (MBS), leider van het Saoedische koninkrijk, onlangs een strategische alliantie met China heeft gesloten als onderdeel van het grotere doel van het land om de Saoedische economie en samenleving te diversifiëren en te transformeren met bijzondere nadruk op de productie van elektrische voertuigen en hybrides.
  • Dit artikel in de New York Times van 29 september beschrijft de plannen van China op het gebied van elektrische voertuigen, inclusief citaten van Xi Jinping in 2014 waarin staat dat de ontwikkeling van elektrische voertuigen de enige manier was waarop zijn land kon transformeren van een groot autoland naar een automacht.'' Om zijn ambities te onderstrepen, stelde China een agressief doel: 20 procent van de nieuwe autoverkopen zou in 2025 uit elektrische voertuigen bestaan.

Ben je nog geen gebruiker van Nexis en benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Vraag dan nu een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs