Onderzoek voor banken en verzekeraars

30 April 2021 11:46

Financiële professionals bij banken en verzekeraars zijn altijd op zoek naar waardevolle nieuwe inzichten om hun organisatie te beschermen en te laten groeien. En dit wordt steeds belangrijker want de wereld is razendsnel aan het veranderen. Ook de verwachtingen van consumenten en investeerders zijn aan verandering onderhevig. En dan hebben we het nog niets eens over nieuwe wet- en regelgeving die constant om de hoek ligt of nieuwe markten die overal ter wereld opeens opkomen. Tijdens al deze veranderingen moeten organisaties in de financiële dienstverlening flexibel en geïnformeerd blijven. Maar hoe doe je dat?

Gebruik een database met actuele en relevante content

Warren Buffet zei ooit, “Hoe meer kennis je kunt vergaren, hoe meer kracht en vaardigheid je hebt om problemen in het leven aan te pakken…Dat is hoe kennis werkt.”  De kennis die je nodig hebt als financieel professional kan echter uitdagend zijn om te vergaren als je niet de juiste instrumenten gebruikt.

De enorme hoeveelheid data die er beschikbaar is, zoekmachines die niet efficiënt werken en een groeiend aanbod van nepnieuws, kunnen er voor zorgen dat het vinden van de juiste, betrouwbare en relevante content een uitdaging wordt. Bovendien is de kans op fouten of nog veel ergere zaken groot als je geen betrouwbare bron gebruikt of niet alle mogelijke bronnen checkt.

Ontdek de LexisNexis database

LexisNexis® heeft een database met meer dan 40.000 bronnen die zeer relevant zijn voor onderzoek door bedrijven in de financiële dienstverlening. Enkele voorbeelden:

  • Gelicentieerde content van nationale en internationale uitgevers
  • UBO data van Dun & Bradstreet
  • Informatie afkomstig uit diverse vakbladen
  • Bedrijfsinformatie en bibliografieën
  • Gegevens over bedrijven en personen op PEP- en sanctielijsten of zwarte lijsten voor due diligence checks
  • Een archief dat meer dan 40 jaar terug waardoor u ook een historisch perspectief krijgt.

Benieuwd geworden naar hoe wij banken en verzekeraars kunnen helpen bij onderzoek, screening en voldoen aan compliance wetgeving? Vraag een gratis proefabonnement voor Nexis Diligence aan via het formulier.

Bekijk hier onze oplossingen voor banken en verzekeraars

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs