Ontworpen voor succes: Hoe een centrale aanpak meer uit kunstmatige intelligentie haalt

17 March 2020 11:04

Kunstmatige intelligentie (AI) en Machine Learning (ML) hebben zich het afgelopen decennium steeds verder ontwikkeld en zullen steeds belangrijker worden voor innovatie en inzichten van bedrijven wereldwijd. Toch hebben veel ondernemingen problemen met het maximaliseren van de waarde van AI- en ML-investeringen. Het is bewezen dat het oprichten van een AI-centrum van excellentie (CoE) een cruciale eerste stap is voor bedrijven om multifunctionele samenwerkingen aan te gaan. Maar wat brengt een CoE met zich mee en hoe verbetert het jouw organisatie?

Maak je klaar voor AI excellence

De potentie van AI laat zien dat bij het maximaliseren van succes een volledige inzet nodig is, inclusief financiële middelen en personeel. Een AI CoE volgt een centrale aanpak om alle verantwoordelijkheden, taken en beslissingen te doen voor Machine Learning en predictive analytics projecten. Terwijl een CoE volledig aangepast moet worden aan de organisatie, kan er wel worden gekeken naar essentiële principes, uit best practice voorbeelden, die globaal toegepast kunnen worden.

JP Morgan, een grote naam uit de financiële wereld, heeft recentelijk bekend gemaakt haar AI- en ML-operaties uit te breiden met het lanceren van een nieuw Machine Learning Centrum van Excellentie. Na het succes van hun eerste centrum in New York, geopend in 2018, wil de bank met de opening van het tweede centrum in Londen de toepassing van AI-technologie versnellen buiten de U.S.

Meer en meer industrieën zien het belang van AI voor hun portfolio. De oprichting van een AI CoE maakt het mogelijk voor organisaties om multifunctionele samenwerkingen te hebben en om hun gebruik van Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning te laten stroomlijnen. AI is al revolutionair door het introduceren van uitgebreide methodes om complexe datasets te kwantificeren en analyseren.

Componenten van een AI CoE

Onmiddellijk succes komt weinig voor als het gaat om het introduceren van nieuwe technologieën. Dit is ook zo voor AI. Een Centrum van Excellentie dat AI ondersteunt zal er niet voor zorgen dat er geen fouten gemaakt zullen worden, maar het is cruciaal om deze fouten te minimaliseren en de waarde van AI snel te laten toenemen.

We hebben een paar componenten ontdekt die belangrijk zijn om een CoE succesvol te laten zijn.

 1. Zorg dat leidinggevenden hun steun toezeggen
 2. Stel een duidelijke visie en doelen op
 3. Maak een bestuur dat verantwoordelijk is voor AI
 4. Stimuleer innovatie door de juiste mensen in de organisatie aan te stellen
 5. Bepaal duidelijke structuren en relaties
 6. Laat het data design over aan de CoE
 7. Blijf zichtbaar en communiceer successen

LexisNexis heeft veel ervaring met oplossingen die zijn gebaseerd op machine learning. Meer weten? Neem contact op via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs