Verleden en toekomst informatiemanagement

06 December 2019 10:48

Verandering is een constante factor in informatiemanagement. Bij LexisNexis voelen wij ons (mede)verantwoordelijk voor het begeleiden van informatiemanagers en informatieprofessionals in een omgeving die altijd in beweging is. Het is ook regelmatig onderwerp van gesprek tijdens onze contacten met (potentiële) klanten.
Het vakgebied ondergaat grote veranderingen door technologische ontwikkelingen, de toename in informatie, big data en de opkomst van sociale netwerken. De rol van de informatiemanager verandert daarmee ook.
LexisNexis heeft dit onderzoek uitgevoerd om organisaties te helpen om de aard en impact van deze veranderingen te duiden. We analyseren het verleden en het heden en kijken vooruit met het doel om informatiemanagers de tools te geven die ze nodig hebben om goed te presteren.
Dit rapport is gebaseerd op uitgebreide interviews met senior informatiespecialisten, gecombineerd met een Europees onderzoek onder meer dan 500 mensen uit het informatievak (onder andere informatieprofessionals, onderzoekers, bibliothecarissen en marktonderzoekers). In dit rapport refereren we aan deze pluriforme groep als informatiemanagers.

Meer weten? Lees onze whitepaper