Risicomanagement op het gebied van omkoping en corruptie

01 December 2021 08:03

Hoe beperkt u risico's van derde partijen?

Het risicolandschap is veel complexer dan een paar decennia geleden. Om te beginnen leven we in een wereld waar je altijd ook over de grenzen moet kijken. Deze globalisering biedt veel mogelijkheden voor bedrijven maar ook risico’s. Klanten, leveranciers en andere derde partijen kunnen organisaties blootstellen aan omkopings- en corruptierisico’s.

Alleen al in de eerste helft van 2020 werd onder de Amerikaanse Foreign and Corrupt Practices Act voor $ 2,45 miljard aan boetes opgelegd wegens omkoping. De bedrijven die deze boetes kregen, ondervonden hiervan niet alleen juridische en financiële consequenties, maar ook reputatie- en strategische schade.

Hoe kunnen bedrijven deze omkopings- en corruptierisico’s beperken wanneer ze strategische internationale zakenrelaties aangaan?

Inzicht in het risiconiveau van derde partijen

Het is essentieel om inzicht te krijgen in het risiconiveau van de derde partijen waar een bedrijf op vertrouwt. Er zijn in feite twee manieren om dit te doen: toegang krijgen tot relevante gegevens om het risiconiveau en de soorten risico’s van de derde partij te beoordelen. Een andere manier is om technologie te gebruiken om de bruikbaarste resultaten te filteren uit grote volumes van zulke gegevens.

Organisaties kunnen hun workflows voor risicomanagement verbeteren met gegevens en technologieën die aansluiten bij hun specifieke risicoafwegingen. In onze factsheet leest u meer over hoe gegevens en technologieën van Nexis Solutions specifiek zijn afgestemd op belangrijke risicogebieden.

Open de factsheet

Een andere mogelijkheid om het risiconiveau van derde partijen inzichtelijk te krijgen is het gebruik van een screening oplossing zoals Nexis Diligence. Probeer het nu 7 dagen gratis uit!

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs