Screenen kandidaten politieke partijen

28 November 2019 11:03

Alle politieke partijen die willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, moesten maandag 5 februari hun kandidatenlijst inleveren. De afgelopen weken verschenen er diverse nieuwsberichten waaruit bleek dat veel politieke partijen moeite hebben met het goed kunnen screenen van de kandidaten.

Diverse beoogde kandidaten op de kieslijsten van verschillende partijen zoals D’66, VVD, PVV en Bij1 hebben zich in de aanloop naar de verkiezingen moeten terugtrekken wegens misstanden in het verleden, of bijvoorbeeld vanwege het uiten van extreemrechts of racistisch gedachtegoed.

Deze kwesties zijn schadelijk voor de reputatie van de politieke partijen en tasten zowel de landelijke als de lokale geloofwaardigheid van de partij aan.

Door kandidaten alsnog goed te screenen kunnen veel van deze reputatie schadende misstanden worden voorkomen. In de ‘Handreiking integriteitstoetsing kandidaten voor decentrale politieke partijen’ (Pagina 24), een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken, wordt daarom expliciet aangeraden de oplossingen van LexisNexis te gebruiken bij het toetsen van kandidaten.

LexisNexis biedt snelle en betaalbare oplossingen om kandidaten te screenen. Kijk dan op https://goo.gl/d4iAug en neem direct contact met ons op.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs