Stroomlijn negatief nieuws check via API

20 July 2021 07:55

3 manieren waarop de nieuwe Nexis® Entity Search-API kan helpen bij het stroomlijnen van controles op negatief nieuws


Volgens de jaarlijkse wereldwijde enquête van PWC onder managers weegt risico dit jaar zwaar op de hoofden van CEO's. Hoewel PWC verwacht dat "digitalisering een belangrijke reddingslijn biedt voor bedrijven tijdens de pandemie en waarschijnlijk de motor zal zijn voor een terugkeer naar gezondheidsgroei", benadrukken de onderzoeksresultaten ook dat CEO's een "enigszins" of "aanzienlijk verhoogd" risico verwachten over een steeds groter wordende reeks van zorgen.

Het is niet verrassend dat het nalevingsrisico de lijst bereikte met meer dan de helft (55%) van de respondenten die aangaven dat de risico's met betrekking tot het regelgevingslandschap toenemen. Maar het risico van beheer door derden en leveranciers was nog zorgwekkender voor 57% van de respondenten. Bovendien leidden zorgen met betrekking tot Environmental, Social & Governance (ESG)-overwegingen de weg voor 65% van de CEO's, wat aantoont hoe de toegenomen druk van investeerders en consumenten organisaties de afgelopen jaren heeft beïnvloed.

Met reputaties, financiële stabiliteit en groeistrategieën op het spel, is het van cruciaal belang om een efficiënt proces te hebben voor due diligence door derden en doorlopende monitoring. Dat is waar de nieuwe Nexis® Entity Search API echte waarde biedt. Deze API verbindt u met 60.000 wereldwijde print-, broadcast- en webnieuws bronnen. Ook maakt de API gebruik van fuzzy name matching en op risico afgestemde pre- en post-search-filters die al worden gebruikt in onze due diligence-oplossing, Nexis Diligence™. Maar daar houden de voordelen niet op.

1. Kalibreer zoekparameters om de relevantie van controles te vergroten

Met nieuws dat de klok rond wordt gegenereerd, is de hoeveelheid beschikbare gegevens op zijn zachtst gezegd intimiderend. Daarom kunt u in de Entity Search API uw zoekopdracht eenvoudig verfijnen en testen om de focus te beperken tot wat het belangrijkst is voor uw organisatie. Gebruik de standaard termen voor negatief nieuws of pas zoekwoorden aan om uw unieke interesses weer te geven.

Heeft uw organisatie activiteiten in de EU? Dan wilt u misschien trefwoorden toevoegen die verband houden met due diligence op het gebied van mensenrechten.

De flexibiliteit om trefwoorden aan te passen aan veranderende behoeften zorgt ervoor dat uw controles op ongunstig nieuws in de loop van de tijd relevant blijven, of uw organisatie die controles nu wil oriënteren om routinematige KYC-due-diligence te ondersteunen, ESG-factoren te volgen of een overzicht te behouden van opkomend risico regelgevend, reputatie, financieel of strategisch van aard zijn.

2. Versnel de controle op negatief nieuws met data-oproepen die zijn ingesteld op uw risico's en voorkeuren

Nadat u de zoekopdracht heeft getest en verfijnd om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen, kunnen uw ontwikkelaars de API instellen om ad-hoc- of batchgegevensoproepen te doen. Hierdoor heeft u veel minder tijd nodig om negatieve nieuwschecks uit te voeren.

In plaats van handmatig de naam van een persoon of entiteit in te voeren om een zoekopdracht uit te voeren, kunt u regelmatig data-oproepen tot stand brengen voor personen of entiteiten. De resultaten worden in HTML-indeling op het scherm weergegeven, zodat u ze gemakkelijk kunt bekijken. Kies ervoor om resultaten te exporteren als PDF's of als onbewerkte JSON met een HTML-versie van het artikel.

3. Maak mensen vrij voor andere taken en behoud een permanent zicht op mogelijke risico's

De PDF's bieden niet alleen een auditspoor van de uitgevoerde due diligence, maar kunnen ook worden gedeeld met besluitvormers of worden toegevoegd aan een CRM om nuttige achtergrondinformatie te bieden aan andere teams in het hele bedrijf. U kunt ook batchgewijs gemaakte PDF's bekijken vanuit een gedeelde map of met behulp van een hulpprogramma van derden.

Een multinationale financiële dienstverlener heeft al geconstateerd dat het gebruik van de Nexis Entity Search API in combinatie met een externe risicoanalyse-oplossing de tijd die wordt besteed aan handmatige due diligence heeft teruggebracht van 20 minuten per persoon of entiteit tot slechts 1-2 minuten.

Start ook met besparen van tijd en vraag nu een demo aan van de nieuwe Nexis Entity Search API via het formulier.

Of lees hier meer over Nexis Entity Search API

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs