Vaststellen UBO

17 Aug 2020 8:27 am

Due diligence en transparantie vergroten met informatie over Ultimate Beneficial Ownership

Een uitgebreid due diligence-proces naar externe partijen is essentieel om reputatieschade en juridische, financiële en strategische risico’s te voorkomen.
Het vaststellen van Ultimate Beneficial Ownership (UBO) van een bepaalde entiteit is een belangrijk onderdeel van dat proces. Het helpt u ook om te voldoen aan uw wettelijke verplichting om financiële misdrijven te voorkomen en omkoping en corruptie in het wereldwijde bedrijfsleven te bestrijden.

Nexis® Solutions heeft de gegevens over Ultimate Beneficial Ownership van Dun & Bradstreet® toegevoegd aan hun toonaangevende risicomanagementplatform, Nexis Diligence®.

Via Dun & Bradstreet’s cloud met bedrijfsgegevens en analytische inzichten krijgt u toegang tot de gegevens over het Beneficial Ownership van miljoenen bedrijven en andere commerciële entiteiten van over de hele wereld. Deze informatie is gebaseerd op de analyse van:

 • 97 miljoen aandeelhouders
 • Meer dan 150 miljoen zakelijke relaties
 • 355 miljoen bedrijfsdossiers

Al deze informatie wordt voortdurend gevalideerd, gecontroleerd en bijgewerkt om u te helpen om Beneficial Ownership vast te stellen en geïnformeerde beslissingen te nemen en uw organisatie te beschermen.

Wat is Ultimate Beneficial Ownership?

De term ‘Beneficial Ownership’ verwijst naar de natuurlijke persoon (personen) die uiteindelijk (ultimate) eigenaar is (zijn) van of zeggenschap heeft (hebben) over een klant en/of de natuurlijke persoon namens wie een transactie wordt uitgevoerd. Dit omvat ook de personen die de uiteindelijke controle uitoefenen op een rechtspersoon of regeling.

Waar bestaan gegevens over Ultimate Beneficial Ownership uit?

De gegevens over Ultimate Beneficial Ownership die via Nexis Diligence beschikbaar zijn omvatten de naam van elke persoon of entiteit die uiteindelijk, direct of indirect eigenaar is van een bepaalde onderneming. Deze gegevens bevatten ook een duidelijk overzicht van het eigendomspercentage – van 0,01 tot 100%. Gebruikers kunnen resultaten filteren op ‘volledig’, ‘25% of meer’ of ‘50% of meer’ eigendom op basis van het specifieke risicomanagement en de juridische verplichtingen van hun onderneming.

De gegevens over Ultimate Beneficial Ownership omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • bedrijfsgegevens, zoals naam, adres en juridische structuur.
 • gegevens over Beneficial Ownership van personen of entiteiten, inclusief de mate van scheiding en het percentage direct/indirect/Beneficial Ownership
 • samenvattende statistieken over Beneficial Ownership met betrekking tot het totaal aantal personen, organisaties en entiteiten, alsmede het aantal particuliere, beursgenoteerde of overheidsorganisaties.

Met deze essentiële gegevens over Beneficial Ownership kunnen organisaties:

 • belangrijke inzichten verzamelen over mogelijke risico’s, beter geïnformeerde beslissingen nemen voordat ze besluiten om samen te werken met klanten of leveranciers om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen.
 • voldoen aan de juridische richtlijnen voor due diligence en rapportages om naleving van de wetgeving inzake financiële misdrijven, omkoping en corruptie te verbeteren.
 • inspelen op de groeiende vraag naar transparantie en goede corporate governance onder investeerders en consumenten.

Inzicht in UBO's met Nexis Diligence

Screenshot UBO in Diligence

Wilt u minder tijd kwijt zijn aan due diligence naar verschillende entiteiten en ervoor zorgen dat uw risicomanagementprocedures snelle en goed geïnformeerde beslissingen mogelijk maakt? Vraag dan een demo aan van Nexis Diligence.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs