Vaststellen UBO

18 February 2022 00:01

Op 27 maart 2022 is het zover: de verplichte UBO registratie. Goed om te weten dat LexisNexis de gegevens over Ultimate Beneficial Ownership (UBO) van Dun & Bradstreet® heeft toegevoegd aan Nexis Diligence®.

Wat is Ultimate Beneficial Ownership?

De term ‘Beneficial Ownership’ verwijst naar de natuurlijke persoon (personen) die uiteindelijk (ultimate) eigenaar is (zijn) van of zeggenschap heeft (hebben) over een klant en/of de natuurlijke persoon namens wie een transactie wordt uitgevoerd. Dit omvat ook de personen die de uiteindelijke controle uitoefenen op een rechtspersoon of regeling.

Waar bestaan gegevens over Ultimate Beneficial Ownership uit?

De gegevens over Ultimate Beneficial Ownership die via Nexis Diligence beschikbaar zijn omvatten de naam van elke persoon of entiteit die uiteindelijk, direct of indirect eigenaar is van een bepaalde onderneming. Deze gegevens bevatten ook een duidelijk overzicht van het eigendomspercentage – van 0,01 tot 100%. Gebruikers kunnen resultaten filteren op ‘volledig’, ‘25% of meer’ of ‘50% of meer’ eigendom op basis van het specifieke risicomanagement en de juridische verplichtingen van hun onderneming.

De gegevens over Ultimate Beneficial Ownership omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • bedrijfsgegevens, zoals naam, adres en juridische structuur.
  • gegevens over Beneficial Ownership van personen of entiteiten, inclusief de mate van scheiding en het percentage direct/indirect/Beneficial Ownership
  • samenvattende statistieken over Beneficial Ownership met betrekking tot het totaal aantal personen, organisaties en entiteiten, alsmede het aantal particuliere, beursgenoteerde of overheidsorganisaties.

Inzicht in UBO's met Nexis Diligence

Screenshot UBO in Diligence

Wilt u minder tijd kwijt zijn aan due diligence naar verschillende entiteiten en ervoor zorgen dat uw risicomanagementprocedures snelle en goed geïnformeerde beslissingen mogelijk maakt? Vraag dan een demo aan van Nexis Diligence of download de factsheet over onze UBO data.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs