Veel voorkomende vragen over onderzoek

29 September 2021 14:27

Veelvoorkomende vragen over onderzoek doen met de Nexis oplossingen

Als je aan onderzoek denkt, krijg je waarschijnlijk geen warm gevoel van binnen. Dat komt omdat het idee om boeken, spreadsheets, kranten, documenten en allerlei soorten digitale informatie door te spitten, vaak ook nog gepresenteerd in een groot aantal verschillende formaten, niet altijd prettig is. Maar hier is het goede nieuws: hoewel onderzoek doen soms vervelend kan zijn, hoeft het dat niet te zijn!

Met de onderzoeksoplossingen in de Nexis portfolio kun je gebruikmaken van de meest uitgebreide verzameling van nieuws-, bedrijfs- en juridische en informatie. Hiermee kun je snel en efficiënt financiële analyses uitvoeren, grondige onderzoeksjournalistiek doen en zakelijk onderzoek uitvoeren zoals nooit tevoren.
Welk onderzoek je ook moet doen, de Nexis producten dienen als jouw toegangspoort tot verrijkte datasets samengesteld uit meer dan 40.000 premium, gelicentieerde (web)bronnen.

En we stoppen ook niet bij het aanbieden van een ongeëvenaarde hoeveelheid inhoud; we streven er ook naar om onze oplossingen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, met geavanceerde zoekmogelijkheden en realtime alerts waarop je kunt vertrouwen.

Ben je onderzoeker? Dan ben je wellicht geïnteresseerd in de voordelen van onze Nexis oplossingen voor onderzoek. Hier zijn hier de antwoorden op drie van de meest voorkomende vragen die onze dataspecialisten van onderzoekers krijgen.

Vraag 1: Heb ik toegang tot profielen van leidinggevenden?

Oplossingen zoals Nexis Dossier verbeteren bedrijfsonderzoek met een schat aan informatie over leidinggevend personeel. Jouw bedrijfsonderzoek kan putten uit allerlei soorten bedrijfsgegevens van miljoenen (inter)nationale bedrijven waaronder waardevolle informatie over financiën, marktprestaties, vermeldingen in het nieuws en meer.

Ook is het mogelijk deze informatie in jouw bedrijfsapplicaties of CRM te raadplegen via één van onze flexibele API's.

Met toegang tot onze relevante bedrijfsinformatie kun je bovendien trends beter identificeren en concurrentie onderzoek doen. Ook zorgen de verrijkte, genormaliseerde gegevens afkomstig van meerdere betrouwbare uitgevers (vaak niet beschikbaar op het open web) er voor dat je zeker weet dat je alle informatie tot je beschikking hebt om tot een solide onderzoek te komen.

Vraag 2: Hoe kunnen de Nexis oplossingen mijn financiële modellen verbeteren?

Financiële modellen en prognoses zijn zo nauwkeurig als de datasets die ze voeden. Kwantiteit, diepte, breedte en kwaliteit zijn allemaal even belangrijk voor betrouwbare,  financiële modellen die bijvoorbeeld als input dienen voor het beslissen over investeringsstrategieën.

Daarom geeft de productensuite van Nexis-oplossingen jouw tools voor voorspellende analyse en financiële modellering via toegang tot verrijkte data, waaronder gegevenssets afkomstig uit zowel actuele als historische nieuwsarchieven.

Vraag 3: Hoe kan Nexis mijn nieuwsrapportage of onderzoeksjournalistiek verbeteren?

De productsuite van Nexis geeft verslaggevers en journalisten toegang tot uitgebreide nieuwsgegevens, waaronder een historisch nieuwsarchief dat meer dan 45 jaar teruggaat.

Hiermee krijgen zij een ongekende context en achtergrond in mensen en gebeurtenissen, informatie die zij goed kunnen gebruiken in hun artikelen. Onderzoeksjournalisten krijgen ook de mogelijkheid om een uitgebreide database met openbare registers te onderzoeken om relevante gegevens op te halen, contactgegevens te vinden en informatie voor hun verhalen en rapporten te controleren.

Wil je meer weten over onze Nexis-oplossingen? Vraag een gesprek aan via het formulier. Of probeer Nexis nu 7 dagen gratis uit.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs