Politieke campagnes en mediamonitoring

19 October 2020 16:43

De verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten is los gebarsten en hoe! Hoe blijf je op de hoogte van al het nieuws over de verkiezingen, 24/7? Met de hulp van media monitoring en – analyse maken wij de Amerikaanse politiek meer inzichtelijk. Check onze U.S. Political Tracker, gemaakt door onze Amerikaanse collega’s met de hulp van Nexis Newsdesk™. Via visualisatie krijg je o.a. een beeld van:

  • Populaire thema’s rondom the verkiezingen
  • Veranderingen in relevante thema's en hun oorzaak

Hieronder zie je enkele voorbeelden en screenshots. De live, interactieve versie van de tracker (die steeds wordt bijgewerkt met actuele gegevens) vind je hier.

Verschuivingen in populaire onderwerpen

Wil je weten welke onderwerpen relevant zijn op de route naar 3 november? De eerste grafiek in de U.S. Political Tracker laat het aantal artikelen zien over 16 verschillende onderwerpen die besproken worden door de kandidaten. De informatie wordt weergegeven in een interactieve grafiek die een helder beeld geeft over de onderwerpen die de meeste aandacht krijgen in de media en waarom dit zo is.

Op de afbeelding hieronder kun je zien dat COVID-19 (geel) sinds augustus al een relevant onderwerp is en blijft. Vorige week kwam ‘censorship’ opeens naar voren als een onderwerp dat veel besproken werd, over Taxes (belastingen, donker groen) werd juist weer iets minder gesproken. 

Politieke tracker onderwerpen
Deze Newsdesk grafiek helpt om inzichtelijk te maken hoe relevantie kan wisselen van week tot week en biedt inzicht in waarom bepaalde onderwerpen opeens relevant kunnen worden.

Ga naar de live tracker versie  om daar te bekijken welke onderwerpen er op dit moment actueel zijn. Je kunt op elk onderwerp klikken om de artikelen achter de cijfers te bekijken. Daarbij krijg je ook relevante informatie zoals de titel van het artikel, de bron en de datum en tijdstip van plaatsing.

Wereldwijde dekking?

De volgende grafieken uit de U.S. Political Tracker kijken naar waar over de kandidaten wordt gesproken – van de diverse staten in de Verenigde Staten tot berichtgeving in andere landen in de wereld.  Waarom wordt er in Michigan zoveel bericht over de  kandidaten? Waarom wordt er in Cuba bericht over Biden maar niet over Trump? Door in de interactieve grafiek in de tracker te klikken kom je meer te weten.

US verkiezingen per land

De waarde van visualisatie

Bovenstaande grafieken zijn slechts een greep uit voorbeelden waarmee de kracht en waarde van visualisatie duidelijk wordt. Ja, de artikelen In Newsdesk zijn wellicht ook via andere bronnen te raadplegen, maar de kracht zit 'm juist in het verzamelen van alle informatie op 1 plek en de grafieken die inzichtelijk maken wat je nu eigenlijk leest.

Nexis Newsdesk is de mediamonitoring- en analyse tool van LexisNexis. Dankzij een gepersonaliseerd dashboard krijg je snel meer inzicht in opvallende zaken die waardevol kunnen zijn voor de hele organisatie. Daarnaast bevat de database van Newsdesk, naast internationale content, het meest complete aanbod van Nederlandse bronnen. Benieuwd? Ontdek de kracht van Newsdesk en vraag een vrijblijvende demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs