Vijf tips om meer uit je wervingsacties te halen

28 November 2019 11:03

Strategie voor groei

Heb je in 2017 al je doelen op het gebied van fondsenwerving behaald? Zo ja, gefeliciteerd! Maar: waarschijnlijk heb je het idee dat het altijd beter kan, zoals de meeste ontwikkelingsorganisaties. Meer donoren werven of nieuwe campagnes ontwikkelen om jouw organisatie vaker onder de aandacht te brengen – eigenlijk ben je nooit klaar.

Gedegen onderzoek kan je hierbij helpen, maar veel organisaties maken hier nauwelijks gebruik van omdat ze geld, middelen of mensen tekort komen.

Hieronder een aantal obstakels waar je misschien tegenaan loopt:

Toegenomen concurrentie

De concurrentie in deze ‘markt’ is enorm. Er zijn namelijk meer dan een miljoen liefdadigheidsinstellingen. Bovendien moeten de meeste non-profitorganisaties daarnaast ook nog eens concurreren met gewone bedrijven, die zich tegenwoordig ook allemaal inzetten voor goede doelen. Daardoor vervagen de grenzen tussen non-profits en commerciële organisaties. Ngo-professionals moeten vandaag de dag dus niet alleen kunnen concurreren; ze moeten zelfs beter kunnen concurreren dan ooit. En juist hier kan onderzoek het verschil maken. Door gebruik te maken van verschillende, betrouwbare contentbronnen, weet je zeker dat je een goed beeld krijgt van de doelgroepen.

Tijdgebrek

Onderzoek is waarschijnlijk slechts een klein onderdeel van je takenpakket. Als je je tijd optimaal wilt benutten, zonder dat dit gevolgen heeft voor de kwaliteit van je onderzoek, kies dan voor een oplossing waarin je automatische alerts kunt instellen. Zo weet je zeker dat je op de hoogte bent van alle relevante updates, artikelen of nieuwsberichten.

Te veel bronnen

Om inzicht te krijgen in je doelgroepen, moet je informatie verzamelen uit duizenden bronnen. Dat is een enorme klus die je eigenlijk niet alleen kunt uitvoeren. Daarom moet je kunnen vertrouwen op een partner die al deze bronnen verzamelt en filtert, zodat je een compleet beeld krijgt van de mensen en organisaties waarop jij je wilt richten. Een partner zoals LexisNexis bijvoorbeeld! Wij bieden diverse producten aan die helpen bij het doen van efficiënt en betrouwbaar onderzoek. Zoals Nexis, een database met meer dan 40.000 offline en online bronnen.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs