Voldoet u aan de wetgeving?

Het correct en regelmatig screenen van personen en organisaties kan voorkomen dat uw organisatie te maken krijgt met imagoverlies of financiële schade. Daarnaast helpt dit u om risico’s te voorkomen. U wilt uw organisatie immers beschermen tegen (juridische) sancties, reputatieschade en financiële tegenvallers. Dit geldt voor elke organisatie in elke sector, van investeringsmaatschappij tot verzekeraar, maar ook voor organisaties in de medische of industriële sector.

U wilt ook voldoen aan nationale en internationale regelgeving  zoals de WwFt, de Foreign Corrupt Practices Act en de UK Bribery Act. Daardoor weet u dat u wettelijk verplicht bent om regelmatig onderzoek te doen naar corruptie, omkoping en witwaspraktijken binnen uw organisatie. Evenmin mag u zakendoen met klanten, leveranciers en business partners die zich hiermee wél bezighouden.

Begrippenlijst risk & compliance

Wwft, AML, UBO, er zijn veel termen waarmee u bekend moet zijn. Bekijk een overzicht van alle relevante termen m.b.t risk & compliance in onze begrippenlijst.

Screenen. Controleren. Beschermen

Flexibele oplossingen om risico’s te beperken

Onze due diligence- en controle oplossingen vormen een integraal onderdeel van uw risicomanagement workflow.
Op die manier helpen we u om uw resources effectiever te beheren – zowel wat betreft de kosten als de tijd – en zorgen we ervoor dat u een betere ROI behaalt, terwijl u de risico’s voor uw bedrijf beperkt.

Onze risk & compliance oplossingen:

Met de risk en compliance producten van LexisNexis krijgt u toegang tot een effectieve manier van risicobeheersing, waarmee u due diligence checks kunt uitvoeren, personen en organisaties kunt screenen en risico’s kunt beperken.

Download een PDF over onze due diligence oplossingen

Met onze oplossingen kunt u:

item icon

Informatie en achtergronden zoeken over een persoon, organisatie of land.

item icon

Controleren op vermelding in sanctie- en PEP-lijsten en eventuele betrokkenheid bij rechtszaken in het verleden.

    item icon

    Een risicoanalyse maken per land.

      item icon

      Achtergrondinformatie checken van een (potentiële) klant, leverancier of externe partij en nagaan of deze negatief in het nieuws is gekomen - eventueel in anderstalige bronnen.