Het belang van risicomanagement voor banken en verzekeraars

Het correct en regelmatig screenen van personen en organisaties kan voorkomen dat uw organisatie te maken krijgt met imagoverlies of financiële schade. Daarnaast helpt dit u om risico’s te voorkomen. U wilt uw organisatie immers beschermen tegen (juridische) sancties, reputatieschade en financiële tegenvallers.

Met de risk & compliance oplossingen van LexisNexis kunt u een zeer compleet KYC proces inrichten. Dit komt door de unieke combinatie van ons historisch nieuwsarchief en het complete aanbod van Nederlandse bronnen. Op die manier bent u gegarandeerd van een zeer volledige compliance check.

De content van LexisNexis

item icon
80.000+ nieuwsbronnen uit 100+ landen
item icon
Gegevens van 280 miljoen bedrijven
item icon
40+ jaar historisch nieuwsarchief
item icon
1.400 sanctie en volglijsten, 1,4 miljoen PEP's

Digitaal toegang tot het meest complete aanbod van Nederlandse bronnen

LexisNexis is preferred partner voor het aanbieden van de content van de twee grootste media-uitgevers van Nederland: DPG en MediaHuis, wiens complete aanbod van landelijke en regionale kranten is opgenomen in onze database.

Als gebruiker van ons database heeft u hierdoor toegang tot informatie uit het meest complete aanbod van Nederlandse bronnen. Waaronder landelijke uitgaven zoals Algemeen Dagblad,  Volkskrant, De Telegraaf en het Financieel Dagblad. Maar ook regionale uitgaven waaronder het Noordhollands Dagblad, de Limburger en De Gelderlander.

Ook voor internationale bronnen bent u bij LexisNexis aan het goede adres. Van Le Monde tot Die Welt, u vindt het in onze database. Maar ook informatie afkomstig van online nieuwsbronnen, blogs, radio & TV en de KvK zijn opgenomen. Bent u op zoek naar een specifieke bron? Laat het ons weten via het formulier, we vertellen u graag meer.

Zo bent u compliant

Online is er heel veel content te vinden. Echter, niet alles wat online beschikbaar is mag zo maar worden gebruikt. M.b.t. scraping worden de regels steeds strenger. DPG en MediaHuis hebben als prominente uitgevers al een verklaring opgesteld over hoe zij tegenover scrapen en delen van online content zonder  toestemming staan.

Lees hier de verklaringen van DPG en MediaHuis.

Wanneer u een overeenkomst afsluit bij LexisNexis, dan regelen wij de royalty-afdracht voor uw gebruik van de journalistieke content, zowel voor gedrukte media als voor online artikelen. Zo weet u zeker dat u compliant bent.

Wilt u meer weten?
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs