Het belang van correct risicomanagement voor banken en verzekeraars

Het correct en regelmatig screenen van personen en organisaties kan voorkomen dat uw organisatie te maken krijgt met imagoverlies of financiële schade. U wilt uw organisatie te allen tijde beschermen tegen (juridische) sancties, reputatieschade en financiële tegenvallers.

Met de risk & compliance oplossingen van LexisNexis kunt u een zeer compleet KYC proces inrichten. Dit komt door de unieke combinatie van ons historisch nieuwsarchief, negatief nieuws screening en een zeer compleet aanbod van Nederlandse bronnen. Op die manier bent u gegarandeerd van een zeer volledige compliance check.

-> Lees hier hoe Achmea gebruik maakt van LexisNexis om maatschappelijk relevante ontwikkelingen snel te kunnen herkennen en hier voor klanten op in te spelen

De bronnen van LexisNexis

In de (inter)nationale database van LexisNexis vindt u informatie afkomstig van o.a. print uitgaven, online nieuwsbronnen, blogs, radio & TV en bedrijfsdata van de KvK.

item icon
80.000+ nieuwsbronnen uit 100+ landen
item icon
Gegevens van 280 miljoen bedrijven
item icon
45+ jaar historisch nieuwsarchief
item icon
1.400 sanctie en volglijsten
item icon
UBO-data van Dun & Bradstreet
item icon
1,4 miljoen PEP's

Digitaal toegang tot het meest complete aanbod van Nederlandse bronnen

LexisNexis heeft een exclusieve licentie voor het aanbieden van de content van de twee grootste media-uitgevers van Nederland: DPG en Mediahuis, wiens complete aanbod van landelijke en regionale kranten en huis-aan-huis bladen is opgenomen in onze database.

Als gebruiker van ons database heeft u hierdoor toegang tot alle landelijke uitgaven van deze uitgevers zoals het Algemeen Dagblad,  de Volkskrant en de Telegraaf. Maar ook tot regionale uitgaven waaronder het Noordhollands Dagblad, de Limburger en De Gelderlander.

Ook voor toegang tot andere uitgaven en internationale bronnen bent u bij LexisNexis aan het goede adres. Van Le Monde tot Die Welt en van het FD tot BNR.nl, u vindt het in onze database. Bent u op zoek naar een specifieke bron of contenttype? Laat het ons weten via het formulier, we vertellen u graag meer.

Zo bent u compliant

Online is er heel veel content te vinden. Echter, niet alles wat online beschikbaar is mag zo maar worden gebruikt. M.b.t. scraping worden de regels steeds strenger. DPG en Mediahuis hebben als prominente uitgevers al een verklaring opgesteld over hoe zij tegenover scrapen en delen van online content zonder toestemming staan.

Lees hier de verklaringen van DPG en Mediahuis.

Wanneer u een overeenkomst afsluit bij LexisNexis, dan regelen wij de royalty-afdracht voor uw gebruik van de journalistieke content, zowel voor gedrukte media als voor online artikelen. Zo weet u zeker dat u compliant bent.

Kom erachter hoe LexisNexis u kan helpen bij het inrichten van een efficient en correct KYC process: maak een afspraak via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs