Due diligence checks

Nexis Diligence ® is een webtool voor Know Your Customer (KYC) analyses die u de mogelijkheid geeft om uw zakenpartners via een gebruiksvriendelijke interface te checken op PEP- en sanctielijsten, UBO-lijsten en in bedrijfsdatabases, biografieën, juridische documenten en (inter)nationale nieuwsbronnen.

Een complete due diligence tool

Vermijd risico's, vergroot uw winstgevendheid te en neem betere beslissingen voor uw organisatie. Kom meer te weten over nationale en internationale voorschriften zoals Wwft, Wft, FCPA, UK Bribery Act, en AML-wetgeving.

Of u nu wilt zoeken naar een politically exposed person (PEP) of een UBO om te voldoen aan de AML of anti-omkoop wetgeving of inzicht wilt in de financiële stabiliteit van een mogelijke leverancier, Nexis Diligence maakt het makkelijker om due diligence checks te doen.

Toegang tot onze bekende bronnen

Doe efficiënt onderzoek naar bedrijven en personen voor een volledig assessment, waarbij u verder kijkt dan alleen kredietscores en volglijsten. Om op de hoogte te blijven in de snelle wereld van vandaag, heeft u snel uitgebreide content van hoge kwaliteit nodig. U krijgt toegang tot de volgende bronnen:

item icon

NewsNieuwsarchief

Krijg toegang tot een historisch archief met 60.000 erkende nieuwsbronnen van inter(nationale) en regionale kranten, online nieuws, tijdschriften, vakbladen en persberichten.

item icon

diligence_docs

PEP- en sanctielijsten, waaklijsten en
zwarte lijsten.

Controleer meer dan 1.400 sancties en volglijsten van ruim 80 landen en meer dan 1,4 miljoen politiek prominente personen (PEP). Zo heeft u o.a. toegang tot World Compliance, Info4C, EU Consolidated, FBI of OFAC.

item icon

ubo-icon

Ultimate Beneficial Ownership (UBO) datasets

Krijg inzicht in verborgen belanghebbenden die mogelijk een gevaar kunnen vormen voor uw organisatie. Nexis Diligence™ bevat Dun & Bradstreet® UBO data over miljoenen ondernemingen wereldwijd.

item icon

Negatief nieuws screenen 

Door negatief nieuws te screenen via de Adverse Media Feed krijgt u waardevolle inzichten om zo beter om te gaan met de voortdurende reputationele, financiële en strategische risico's die u dagelijks tegenkomt.

item icon

Biografieën & Bedrijfsinformatie

Biografieën & Bedrijfsinformatie

Krijg gedetailleerde informatie over bestaande en potentiële zakenpartners uit meer dan 400 bedrijfsdatabases, bedrijfsprofielen, jaarverslagen, investeringsgegevens, faillissementsverslagen en informatie over overnames en inkomsten.

item icon

juridische informatie

Juridische informatie

Check of er rechtszaken lopen die te maken hebben met uw contactpersonen. Doorzoek internationale rechtszaken en ontdek hoe snel een persoon of bedrijf tot procesvoering geneigd is, of betrokken is bij lopende juridische processen.

Probeer Nexis Diligence nu 7 dagen

Altijd vrijblijvend en wanneer het u uitkomt.

 • 7 dagen gratis toegang
 • Geen betaalgegevens nodig
 • Stopt automatisch

Start nu gratis je proefperiode

De voordelen van Nexis Diligence: ontdek het zelf

 • LexisNexis verzorgt de copyright afdracht voor gebruik van de content
 • Krijg actuele resultaten, maar ook de mogelijkheid om te zoeken in een historisch archief
 • Automatische filter op negatief nieuws
 • Intuïtief in gebruik
 • Geen investering in hardware en software

Snelle identificatie van UBO's

Via  onze web-based applicatie Nexis Diligence® krijgt u toegang tot de Ultimate Beneficial Ownership (UBO) gegevens van Dun & Bradstreet. Het gaat om gegevens van miljoenen bedrijven en andere commerciële entiteiten van over de hele wereld.

Waarom UBO’s?
Sinds 27 september 2020 zijn bedrijven verplicht om hun eigenaren of de personen die zeggenschap hebben in het UBO-register in te schrijven. De verplichting om een UBO-register te implementeren komt voort uit Europese regelgeving. Nexis Diligence geeft u toegang tot:

 • 97 miljoen aandeelhouders
 • >150 miljoen zakelijke relaties
 • >355 miljoen bedrijfsdossiers”

Ik wil meer weten over Nexis Diligence

Nexis Diligence® in het kort

Stel uw vraag
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs