Due diligence checks

Nexis Diligence ® is een webtool voor KYC analyses die u de mogelijkheid geeft om uw zakenpartners via een gebruiksvriendelijke interface te checken op PEP- en sanctielijsten en in bedrijfsdatabases, biografieën, juridische documenten en (inter)nationale nieuwsbronnen.

Screenen van personen en organisaties

Bent u er klaar voor om risico's te vermijden, uw winstgevendheid te vergroten en betere beslissingen te nemen? Voldoet u aan nationale en internationale voorschriften zoals Wwft, Wft, FCPA, UK Bribery Act, en AML-wetgeving?
 
Of u nu wilt zoeken naar een politically exposed person (PEP) of een UBO om te voldoen aan de AML of anti-omkoop wetgeving of inzicht wilt in de financiële stabiliteit van een mogelijke leverancier, Nexis Diligence maakt het makkelijker om due diligence checks te doen.

Toegang tot onze bekende bronnen

Doe efficiënt onderzoek naar bedrijven en personen voor een volledig assessment, waarbij u verder kijkt dan alleen kredietscores en volglijsten. Om op de hoogte te blijven in de snelle wereld van vandaag, heeft u snel uitgebreide content van hoge kwaliteit nodig. U krijgt toegang tot de volgende bronnen:

item icon

NewsNieuwsarchief

Krijg toegang tot een historisch archief met 60.000 erkende nieuwsbronnen van inter(nationale) en regionale kranten, online nieuws, tijdschriften, vakbladen en persberichten.

item icon

diligence_docs

PEP- en sanctielijsten, waaklijsten en
zwarte lijsten.

Controleer meer dan 1.400 sancties en volglijsten van ruim 80 landen en meer dan 1,4 miljoen politiek prominente personen (PEP). Zo heeft u o.a. toegang tot World Compliance, Info4C, EU Consolidated, FBI of OFAC.

item icon

ubo-icon

Ultimate Beneficial Ownership (UBO) datasets

Krijg inzicht in verborgen belanghebbenden die mogelijk een gevaar kunnen vormen voor uw organisatie. Nexis Diligence™ bevat Dun & Bradstreet® UBO data over miljoenen ondernemingen wereldwijd.

item icon

Negatief nieuws screenen 

Door negatief nieuws te screenen via de Adverse Media Feed krijgt u waardevolle inzichten om zo beter om te gaan met de voortdurende reputationele, financiële en strategische risico's die u dagelijks tegenkomt.

item icon

Biografieën & Bedrijfsinformatie

Biografieën & Bedrijfsinformatie

Krijg gedetailleerde informatie over bestaande en potentiële zakenpartners uit meer dan 400 bedrijfsdatabases, bedrijfsprofielen, jaarverslagen, investeringsgegevens, faillissementsverslagen en informatie over overnames en inkomsten.

item icon

juridische informatie

Juridische informatie

Check of er rechtszaken lopen die te maken hebben met uw contactpersonen. Doorzoek internationale rechtszaken en ontdek hoe snel een persoon of bedrijf tot procesvoering geneigd is, of betrokken is bij lopende juridische processen.

Nexis Diligence® in het kort

Met Nexis Diligence® beperkt u financiële en strategische risico’s, en risico’s op het gebied van reputatie en regelgeving, doordat u beschikt over essentiële informatie om uw klanten en andere partijen effectief en efficiënt te screenen. Het Nexis Diligence proces:

- Check klanten: Doe onderzoek naar nieuwe en bestaande klanten voordat u zaken met ze doet

- Bouw een rapport: Bouw een gedetailleerd rapport

- Bekijk een rapport en deel: Download uw rapport en deel deze met collega's

- Voortdurende monitoring: Stel alerts in om eventuele wijzigingen te monitoren

Transparate vergroten met UBO datasets

Via onze web-based applicatie Nexis Diligence® krijgt u toegang tot de gegevens over het Beneficial Ownership van miljoenen bedrijven en andere commerciële entiteiten van over de hele wereld. Deze informatie is gebaseerd op de analyse van:

97 miljoen aandeelhouders

>150 miljoen zakelijke relaties

>355 miljoen bedrijfsdossiers

Krijg inzicht in verborgen belanghebbenden die mogelijk een gevaar kunnen vormen voor uw organisatie. Nexis Diligence® bevat Dun & Bradstreet® UBO data over miljoenen ondernemingen wereldwijd.

De voordelen van Nexis Diligence: ontdek het zelf

  - LexisNexis verzorgt de copyright afdracht voor gebruik van de content

  - Krijg actuele resultaten

  - Automatische filter op negatief nieuws

  - Intuïtief in gebruik

  - Geen investering in hardware en software

  Benieuwd naar de mogelijkheden van Nexis Diligence of zou u een online demo willen zien?
  Neem dan contact op, dan vertellen wij u graag meer.

Vraag een gratis proefabonnement aan
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs