Due diligence checks

Nexis Diligence ® is een webtool voor Know Your Customer (KYC) analyses die u de mogelijkheid geeft om uw zakenpartners via een gebruiksvriendelijke interface te checken op PEP- en sanctielijsten, UBO-lijsten en in bedrijfsdatabases, biografieën, juridische documenten en (inter)nationale nieuwsbronnen.

Een complete due diligence tool

Vermijd risico's, vergroot uw winstgevendheid te en neem betere beslissingen voor uw organisatie. Kom meer te weten over nationale en internationale voorschriften zoals Wwft, Wft, FCPA, UK Bribery Act, en AML-wetgeving.

Of u nu wilt zoeken naar een politically exposed person (PEP) of een UBO om te voldoen aan de AML of anti-omkoop wetgeving of inzicht wilt in de financiële stabiliteit van een mogelijke leverancier, Nexis Diligence maakt het makkelijker om due diligence checks te doen.

Toegang tot onze bekende bronnen

Doe efficiënt onderzoek naar bedrijven en personen voor een volledig assessment, waarbij u verder kijkt dan alleen kredietscores en volglijsten. Om op de hoogte te blijven in de snelle wereld van vandaag, heeft u snel uitgebreide content van hoge kwaliteit nodig. Met Nexis Diligence krijgt U toegang tot de volgende bronnen:

item icon

NewsNieuwsarchief

Krijg toegang tot een historisch archief met 60.000 erkende nieuwsbronnen van inter(nationale) en regionale kranten, online nieuws, tijdschriften, vakbladen en persberichten.

item icon

diligence_docs

PEP- en sanctielijsten, waaklijsten en
zwarte lijsten.

Controleer meer dan 1.400 sancties en volglijsten van ruim 80 landen en meer dan 1,4 miljoen politiek prominente personen (PEP). Zo heeft u o.a. toegang tot World Compliance, Info4C, EU Consolidated, FBI of OFAC.

item icon

ubo-icon

Ultimate Beneficial Ownership (UBO) datasets

Krijg inzicht in verborgen belanghebbenden die mogelijk een gevaar kunnen vormen voor uw organisatie. Nexis Diligence™ bevat Dun & Bradstreet® UBO data over miljoenen ondernemingen wereldwijd.

item icon

Negatief nieuws screenen 

Door negatief nieuws te screenen via de Adverse Media Feed krijgt u waardevolle inzichten om zo beter om te gaan met de voortdurende reputationele, financiële en strategische risico's die u dagelijks tegenkomt.

item icon

diligence_docs

ESG-scores, ESG Custom News & ESG Factor Power Topics

ESG Ratings in Nexis Diligence biedt in een oogopslag inzicht in het ESG-profiel van een bedrijf om het reputatie- en integriteitsrisico in te schatten. De ratings worden aangeleverd door CSRHub en bepaald aan de hand van een consistente methodologie.

item icon

Biografieën & Bedrijfsinformatie

Biografieën & Bedrijfsinformatie

Krijg gedetailleerde informatie over bestaande en potentiële zakenpartners uit meer dan 400 bedrijfsdatabases, bedrijfsprofielen, jaarverslagen, investeringsgegevens, faillissementsverslagen en informatie over overnames en inkomsten.

item icon

juridische informatie

Juridische informatie

Check of er rechtszaken lopen die te maken hebben met uw contactpersonen. Doorzoek internationale rechtszaken en ontdek hoe snel een persoon of bedrijf tot procesvoering geneigd is, of betrokken is bij lopende juridische processen.

false
Meer inzicht in sancties
Alleen al in de afgelopen maanden zijn de sancties over de hele wereld aanzienlijk veranderd. Om de huidige omvang van deze veranderingen te monitoren, kunt u met Nexis Diligence een sanctiecheck doen. Onze uitgebreide database omvat 1.400 sanctie- en volglijsten uit 280 landen en in verschillende talen. Zo weet u zeker dat u altijd beschikt over actuele gegevens om een correcte sanctiecheck te doen.
false
Snelle identificatie van UBO's
Sinds 27 september 2020 zijn bedrijven verplicht om hun eigenaren of de personen die zeggenschap hebben in het UBO-register in te schrijven.Via onze web-based applicatie Nexis Diligence® krijgt u toegang tot de Ultimate Beneficial Ownership (UBO) gegevens van Dun & Bradstreet.
false
Breng ESG-risico's in kaart
Een groeiend aantal organisaties rapporteert over hun toezeggingen en prestaties op het gebied van Environment, Social Responsibility & Governance (ESG). Met Nexis Diligence® kunt u ESG-content integreren in je huidige due diligenceproces. Wij bieden ESG-rating aangeleverd door CSRHub, ESG Custom News en ESG Factors Power Topic. Zo kunt u snel en eenvoudig ESG-informatie in onze wereldwijde collectie vinden.

Probeer Nexis Diligence nu 7 dagen

Altijd vrijblijvend en wanneer het u uitkomt.

 • 7 dagen gratis toegang
 • Geen betaalgegevens nodig
 • Stopt automatisch

Start nu gratis je proefperiode

De voordelen van Nexis Diligence: ontdek het zelf

 • LexisNexis verzorgt de copyright afdracht voor gebruik van de content
 • Krijg actuele resultaten, maar ook de mogelijkheid om te zoeken in een historisch archief
 • Automatische filter op negatief nieuws
 • Intuïtief in gebruik
 • Geen investering in hardware en software

Nexis Diligence® in het kort

Stel uw vraag
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs